De Bondt profiteert van val Serry: 'Ik dacht gewoon doorgaan' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

De Bondt profiteert van val Serry: 'Ik dacht gewoon doorgaan'

De Bondt profiteert van val Serry: 'Ik dacht gewoon doorgaan'

Dries de Bont van Alpecin-Fenix zorgde ervoor dat Alpecin-Fenix in 2020 wederom mocht juichen op een nationaal kampioenschap. In de slotfase profiteerde hij van een val van Pieter Serry van Deceuninck–Quick-Step. In het flashinterview na afloop kon het nog moeilijk tot hem doordringen.

De 29-jarige Belg reed lang in de kopgroep van de dag en dat zorgde er verrassend voor dat hij enigszins energie kon sparen. 'Het geluk was dat alle sterke blokken vertegenwoordigd waren. Rustig rondrijden met achttien man kost geen energie. Op het einde wist ik dat het peloton niet meer kwam en dat we gingen strijden voor de zege.'

In de slotfase sprong hij achter Serry aan, die ongelukkig ten val kwam toen zijn voorwiel wegschoot in de bocht. De Bondt besloot daarop hard door te rijden. 'Voor de laatste ronde zaten er een paar op het tandvlees. Als het even hard was gegaan, wilde ik zelf gaan. Als Serry ging aanvallen, zou ik achter hem aanspringen. Hij kwam ongelukkig ten val en ik zat in het wiel. Ik pakte een gaatje en dacht gewoon doorgaan. Het dringt nog niet volledig door.'

Podium magere troost voor Serry: 'Vandaag was een unieke kans'

De Bondt profiteerde optimaal van de val van Deceuninck–Quick-Step-renner Serry, die na afloop baalde dat hij zijn goede benen niet kon omzetten in een overwinning. 'Mijn voorwiel schoot plots weg. Dat was brute pech. Iedereen zag dat ik de benen had om te winnen. Vandaag was een unieke kans, maar die heb ik jammer genoeg niet kunnen grijpen. Het is een magere troost dat ik op het podium sta', zo laat hij tegenover Sporza weten. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws