Dries De Bondt

Dit is de pagina over Dries De Bondt. De voormalig Belgisch kampioen op de weg komt uit voor Alpecin-Deceuninck. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over De Bondt en houdt tevens zijn biografie bij.

dries de bondt sirotti giro

Dries De Bondt werd 4 juli 1991 geboren in het Vlaamse Bornem. Voordat de coureur de stap maakte naar de profs was hij een sterke amateur die verschillende kermiskoersen won. In 2014 - toen De Bondt uitkwam voor de continentale ploeg Josan-To Win Cycling Team - kwam de renner zwaar ten val in de Ronde van de Vendée. Hij hield daar een zware hoofdblessure aan over en moest twee weken in kunstmatige coma worden gehouden. 

Nadat De Bondt twee jaar voor Verandas Willems Cycling Team reed, maakte hij in 2017 samen met die ploeg de stap naar het procontinentale niveau, waardoor De Bondt prof werd. Het seizoen daarna (2019) voegde hij zich bij Corendon-Circus, waar hij Mathieu van der Poel trof. De Nederlander zette destijds zijn eerste stappen in het professionele wielrennen. 

De Bondt boekt in Giro d'Italia zijn grootste zege

De Bondt groeide bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft uit tot een gewaardeerde renner in de eendagskoersen. Met name ter ondersteuning van Van der Poel had hij een meerwaarde. De Bondt was echter niet alleen een ondersteunende renner. De voorbije jaren pakte hij ook zijn eigen kansen. Zo werd hij in 2020 Belgisch kampioen. Zijn grootste overwinning pakte hij in 2022. Toen won hij als 30-jarige in zijn eerste grote ronde - de Giro d'Italia - de achttiende etappe. De Bondt was de sterkste van een kopgroep, die nipt het sprintende peloton wist voor te blijven. Hiermee bevestigde Belg zijn naam als renner die uitstekend uit de voeten kwam op lokale omlopen, waar zijn oorsprong als kermiscoureur ook ligt. Ook in 2023 zal De Bondt voor de Belgische formatie Alpecin-Deceuninck uitkomen. 

Dries De Bondt Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties