EF Education First rijdt alternatief; op grind, in wildernis en door stof Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

EF Education First rijdt alternatief; op grind, in wildernis en door stof

EF Education First rijdt alternatief; op grind, in wildernis en door stof

De aankondiging van de alternatieve kalender voor 2020 van EF Education First belooft veel moois. De afgelopen seizoenen schudde het WorldTour-team het raceschema al flink op. Renners werden op pad gestuurd voor een aantal ultra-endurace-tests. Dit jaar dus weer.

Naast de standaard WT-kalender deden vorig seizoen Lachlan Morton, Alex Howes en Taylor Phinney (inmiddels gestopt) mee aan unieke wedstrijdevenementen. De Dirty Kanza-grindrace in de Verenigde Staten en de Taiwan KoM-uitdaging bijvoorbeeld. In 2020 rijdt het team van onder andere Rigoberto Uran, Magnus Cort Nielsen en Jens Keukeleire een nog ambitieuzere alternatieve kalender’, meldt Cycling Weekly.

Het team waar ook de Nederlanders Moreno Hofland, Julius van den Berg en Sebastian Langeveld onder contract staan, kondigde aan te zullen racen in de Cape Epic, Dirty Kanza, LeadBoat en Brasil Ride. De Cape Epic in de Tour de France van het mountainbiken. Renners behappen zeshonderdvijftig kilometer ongetemd terrein in de West-Kaap van Zuid-Afrika, verspreid over acht dagen. In teams van twee moeten deelnemers samen blijven om hun veiligheid in de wildernis te waarborgen.

Dirty Kanza is een grindparcours van tweehonderd mijl (321 km) door stoffig Kansas. De race wordt in mei gehouden. Vorig jaar eindigde Alex Howes er als derde, Lachlan Morton werd toen vierde. De LeadBoat is een combinatie van de Leadville honderd mountainbike-marathon en de Black-grindrace in Colorada. Een uitdaging van bijna tweehonderd kilometer over twee dagen. Brasil Ride is een off road race van vijfenzeventig kilometer met veel klimmen langs de Atlantische kust. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, voegt het team in de nabije toekomst meer evenementen aan de kalender toe. (foto: screenshot).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws