Ellingworth spreekt met Froome: 'Ga niet zeggen dat we hem als optie zien' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Ellingworth spreekt met Froome: 'Ga niet zeggen dat we hem als optie zien'

Ellingworth spreekt met Froome: 'Ga niet zeggen dat we hem als optie zien'

Rod Ellingworth is teammanager van Bahrain McLaren, waar hij voorheen coach was bij Team Sky. Daar ging hij veel om met renners als Geraint Thomas, Luke Row, maar ook met Chris Froome. Er gaan veel geruchten rond dat de viervoudig Tourwinnaar wil vertrekken bij Team INEOS, maar Ellingworth denk niet dat hij dit jaar naar zijn team komt, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Ellingworth boekte de nodige successen met Froome bij Team Sky en hij heeft ook nog veel contact met de renners van het toenmalige team. 'Ik spreek nog veel jongens en ik zal altijd mijn eerlijke mening geven. Ik heb ook met Chris gesproken over hoe het met hem gaat en over de huidige situatie. Niet alleen over contracten.' Het contract van de 34-jarige Engelsman loopt dit seizoen af en daarom wordt hij onder andere gelinkt aan de Bahreinse wielerploeg.

Ellingworth gelooft dat Froome na zijn blessure nog steeds de Tour de France kan winnen, ook met Team INEOS. 'Chris is een echte vechter. Ik weet dat hij rondkijkt, maar op dit moment denk ik dat er een grotere kans is dat hij bij INEOS blijft. Ik weet dat Chris geen contract heeft, maar ik ga niet zeggen dat wij hem nu als optie zien. Maar wij kijken wel altijd om ons heen.'

'We bouwen aan een team met Bilbao, Landa en Poels'

Voorlopig lijkt Froome nog niet echt op de radar te staan van Bahrain McLaren. Met het aantrekken van oud-renners van Team Sky, Mikel Landa en Wout Poels, gaat Ellingworth dit jaar voor een overwinning in een grote ronde. Het hebben van meerdere kopmannen zoals ze dat bij Team INEOS doen, spreekt Ellingworth wel aan. 'De structuur die Sky had en INEOS op dit moment heeft, bevalt mij goed. Het is moeilijk om te managen, maar het is succesvol gebleken. Ik geloof in druk van binnen het team. We bouwen aan een team met Bilbao, Landa en Poels. '(Foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws