Froome bevestigt vertrek bij INEOS en tekent meerjarig contract in Israël Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Froome bevestigt vertrek bij INEOS en tekent meerjarig contract in Israël

Froome bevestigt vertrek bij INEOS en tekent meerjarig contract in Israël

Chris Froome verlaat Team INEOS na dit seizoen dan toch echt voor een avontuur bij Israel Start-Up Nation. INEOS meldt donderdag dat het aflopende contract van de viervoudig Tourwinnaar niet wordt verlengd.

De Brit, die al vanaf de start van Team Sky in 2010 bij de Britse ploeg reed, is zodoende bezig aan zijn laatste seizoen bij INEOS. Israel Start-Up Nation heeft de komst van Froome reeds bevestigd. Froome tekent op 1 augustus een meerjarig contract bij de ploeg, waar hij per 2021 aansluit en in principe zijn carrière eindigt. 'Het was een geweldig decennium bij de ploeg, we hebben samen zoveel bereikt en zullen de herinneringen altijd koesteren', zo vertelt Froome. 'Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen, maar voor nu ligt de focus op die vijfde Tourzege met INEOS.'

Dit seizoen maakt hij dus wel af bij Team INEOS, nadat er de afgelopen weken ook werd gesproken over een tussentijdse overstap van Froome. Die gaat nu dus gewoon als kopman naar de Tour de France, waar hij hoopt op zijn vijfde Tourzege. Dan moet hij wel zien af te rekenen met ploegmaats Egan Bernal en Geraint Thomas. Of hij nog stafleden of andere vertrouwenspersonen meeneemt naar Israel Start-Up Nation is nog niet bekend.

Brailsford: 'Kunnen kopmanschap niet langer garanderen'

Bij INEOS gaat vanaf 2021 de blik op de toekomst, zo vertelt ploegbaas Dave Brailsford. 'We doen deze aankondiging eerder dan gewoonlijk, omdat we zo alle recente speculaties kunnen afsluiten en de focus kunnen leggen op het naderende seizoen. Chris is er vanaf de start geweest en hij is een grote kampioen, maar ik geloof dat dit de juiste beslissing is voor de ploeg en voor Chris. Chris wil logischerwijs kopman zijn in de volgende fase van zijn carrière en dat kunnen wij niet langer garanderen. Een vertrek bij INEOS geeft hem die kans sowieso wel. Het geeft andere renners bij onze ploeg de kans om kopman te worden.' (foto: Team INEOS)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws