Impey weerstaat Team Dimension Data en is opnieuw Zuid-Afrikaans kampioen Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Impey weerstaat Team Dimension Data en is opnieuw Zuid-Afrikaans kampioen

Impey weerstaat Team Dimension Data en is opnieuw Zuid-Afrikaans kampioen

Daryl Impey is opnieuw Zuid-Afrikaans kampioen op de weg geworden. Team Dimension Data leek Impey de hele dag in de tang te hebben, maar moest toch toezien hoe Impey het kampioenschap in de laatste ronde naar zijn hand zette. Dimension Data eindigde met Ryan Gibbons en Stefan de Bod nog wel op een tweede en derde plek.

Op het lastige rondje in Pretoria was het vanaf het begin een uitputtingsslag. Na een aantal ronden wist Jacques Janse van Rensburg namens Dimension Data zich los te maken van de rest. Impey zag dat het nog te vroeg was, het team van ProTouch nog met genoeg mannen zat en keek vooralsnog de kat uit de boom. Even over halfweg koers was de vlucht van Van Rensburg gedaan en kon het spel opnieuw beginnen.

Namens ProTouch was het vervolgens de beurt aan Rohan Du Plooy. Hij hield een tijd lang een kleine voorgift vast, waarna er versterking kwam van ploeggenoot Jayde Julius en Nicholas Dlamini (Dimension Data). De laatste twee namen over met nog twee ronden te gaan en de alarmbellen gingen af bij titelverdediger Impey. Hij demarreerde, maar kreeg gelijk een kleine armada van Dimension Data-renners op zijn wiel.

Na de normale omloop volgde er een slotronde met de lastige Tom Jenkins-klim, die twee keer moest worden beklommen. Dlamini gooide Jayde Julius bij de eerste passage overboord. Impey probeerde wederom weg te komen maar Ryan Gibbons en Reinardt Janse van Rensburg zaten op zijn wiel. Op de laatste klim was het toch raak en ging hij op en over Dlamini. Gibbons en De Bod konden net niet volgen, maar mochten wel mee op het podium. (Foto: screenshot)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws