Cant troeft Worst af in Superprestige Hoogstraten, strijd eindzege nog open Veldrijden
Veldrijden

Cant troeft Worst af in Superprestige Hoogstraten, strijd eindzege nog open

Cant troeft Worst af in Superprestige Hoogstraten, strijd eindzege nog open

Wereldkampioene Sanne Cant heeft na een spannende strijd met Europees kampioene Annemarie Worst de Superprestige in Hoogstraten gewonnen. De Belgische neemt daarmee ook een optie op de eindzege in het klassement met nog een cross te gaan. Naaste belager Worst werd nog wel tweede en Denise Betsema mocht op het derde treedje van het podium stappen.

Ceylin del Carmen Alvarado nam in de eerste ronde het initiatief. Annemarie Worst en Denise Betsema schoten in het wiel ook sterk uit de startblokken op het modderige parcours. Sanne Cant moest even bekomen, maar zette al snel met succes de achtervolging in. Aan het einde van de eerste ronde was ze er bij en waren er vier koplopers. Ook Loes Sels kwam in de achtergrond sterk opzetten.

In de tweede ronde nam Cant hard over en enkel Worst, naaste concurrent voor het klassement van de Superprestige, kon volgen. Sels reed inmiddels op de derde plek. Inge van der Heijden had zich daarachter bij Alvarado en Betsema gevoegd. Cant en Worst bestookten elkaar continue in de strijd om het klassement, maar een definitieve plooit bleef nog uit.

Aan het eind van de derde ronde kraakte Worst tijdens een loopstuk en moest een gaatje laten. Het leek beslist, maar Cant struikelde op hetzelfde stuk een ronde later en beide vrouwen gingen samen de laatste omloop in. Daarin was het toch Cant die na een meeslepende strijd aan het langste eind trok en haar wereldtitel nog maar eens extra luister bij zette met een zege in deze Aardbeiencross. Worst en Betsema flankeerden haar op het podium. (Foto: screenshot Telenet)

Uitslag Superprestige Hoogstraten vrouwen

1. Sanne Cant
2. Annemarie Worst +0.10
3. Denise Betsema +0.14
4. Loes Sels +0.31
5. Ceylin del Carmen Alvarado +0.58
6. Eva Lechner +1.17
7. Ellen Van Loy +1.19
8. Inge van der Heijden +1.29
9. Nikki Brammeier +1.35
10. Alice Maria Arzuffi +1.58


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws