Jakobsen valt in Bredene Koksijde Classic, Ackermann de snelste in de sprint Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jakobsen valt in Bredene Koksijde Classic, Ackermann de snelste in de sprint

Jakobsen valt in Bredene Koksijde Classic, Ackermann de snelste in de sprint

Pascal Ackermann heeft de zeventiende editie van de Bredene Koksijde Classic gewonnen. In een verwachte massasprint was hij op de streep sneller dan Alvaro Hodeg en Kristoffer Halvorsen. Fabio Jakobsen sprintte niet mee.

Andrea Vendrame, Justin Timmermans, Julien Morice, Dimitri Peyskens, Michiel Dieleman en Mathias Norsgaard Jörgensen waren de zes die de kopgroep van de dag vormden. Ze kregen een maximale voorsprong van dik zeven minuten, maar Deceuninck-Quick-Step hield in het peloton de controle. Op zestig kilometer van de meet was het gat met de kop nog slechts twee minuten.

Met onder meer ook Lotto Soudal, Cofidis en BORA-hansgrohe op de voorste rijen in het peloton was er nog anderhalve minuut van de voorsprong over, met nog 42 kilometer voor de wielen. Ook Remco Evenepoel stak een handje toe voor zijn sprinter Alvaro Hodeg. Met vier ploegen kop over kop was het laatste beetje voorsprong snel als sneeuw voor de zon verdwenen.

Timmermans zet aan, Jakobsen smakt tegen het asfalt

Als een kat in het nauw maakten Timmermans en Norsgaard Jörgensen nog een gekke sprong door aan te zetten in de kopgroep. Toen de overgebleven vier renners uit de kopgroep, op Norsgaard Jörgensen na, waren ingerekend, ging een grote groep in het peloton hard tegen het asfalt. Jakobsen was één van de slachtoffers, waardoor de Nederlander wist dat zijn sprintkansen erop zaten.

Deceuninck-Quick-Step had ook met Hodeg nog een sprinter, maar ook de Colombiaan moest door mechanische pech achtervolgen. Deceuninck-Quick-Step raakte zo zijn twee belangrijkste sprinters kwijt, al was de achterstand van Hodeg niet heel groot. Doordat Deceuninck-Quick-Step het tempo lam legde kon de spurter terugkomen.

Hergroepering, sprint wordt aangetrokken

Iets onder de tien kilometer werd Norsgaard Jörgensen ingerekend en ook Lars Boom, die eventjes een poging waagde, kwam niet heel ver weg. En dus werd de sprint voorbereid door CCC, Deceuninck-Quick-Step en de trein van Kenny Dehaes. In de laatste kilometers ging het opnieuw mis met een valpartij, wat de kansen van Hugo Hofstetter verpestte.

De blauwe trein bleef ongenadig hard gas geven en ook CCC draaide haar kopbeurten voor Jakub Mareczko. In de laatste kilometer werd de CCC-trein echter overrompeld door Deceuninck-Quick-Step, dat hard werkte voor Hodeg. Zonder succes, want Ackermann was de snelste in de sprint.

Uitslag Bredene Koksijde Classic 2019

1. Pascal Ackermann
2. Kristoffer Halvorsen
3. Alvaro Hodeg
4. Szymon Sajnok
5. Timothy Dupont
6. Sasha Weemaes
7. Lawrence Naesen
8. Simone Consonni
9. Thomas Boudat
10. Rudy Barbier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws