Jubelstemming om Jumbo-Visma: 'Zetten INEOS in de schaduw' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jubelstemming om Jumbo-Visma: 'Zetten INEOS in de schaduw'

Jubelstemming om Jumbo-Visma: 'Zetten INEOS in de schaduw'

Er heerst een jubelstemming in de Nederlandse en Belgische ochtendkranten na afloop van het wielerweekend met Milaan-Sanremo en de Tour de l'Ain. De ochtendkranten staan bol van de prestaties van Jumbo-Visma in deze wedstrijden en de stemming lijkt duidelijk: de Nederlandse formatie heeft een streepje voor op Team INEOS. In de Leiderstrui komt met een klein overzicht.

'Halfgod' Van Aert en zijn Monument

'Monumentaal', kopt Het Nieuwsblad met een enorme omslagfoto van een winnende Wout van Aert. In de krant wordt vooral aandacht besteed aan het gegeven dat de 'halfgod' al op zo'n jonge leeftijd 'het moeilijkste Monument' heeft binnengehaald. Alleen Arnaud Démare en Mark Cavendish gingen hem in het huidige peloton voor.

Een dag eerder stond Van Aert ook al op de voorpagina van het toonaangevende Franse sportblad L'Équipe. De Telegraaf besteedt aandacht aan 'de hel' waar de renner van Jumbo-Visma doorheen is gegaan na zijn val in de Tour de France een jaar eerder.

'Jumbo-Visma zet INEOS in de schaduw'

Toch valt de aandacht van de Nederlandse kranten meer op een andere prestatie: die in de Tour de l'Ain. De overmacht waarmee de Nederlandse ploeg, met Tom Dumoulin als knecht van Primoz Roglic, de zege in de Ain binnenhaalde is voer voor gespreksstof. 'Jumbo-Visma deelt een tik uit naar INEOS' schrijft het AD: 'Robots lijken net mensen.' De Volkskrant stelt zelfs dat de mannen van Richard Plugge INEOS al voorbij zijn en ze in de schaduw zetten.

Het is niet alleen Roglic die won, maar de hele ploeg. Niet alleen in de rituitslag, maar vooral ook mentaal. Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van de rentree van de Nederlander in het profpeloton. Al zijn er ook wat kritische geluiden, die Dumoulin zelf voedde: 'Hij is in orde, maar er moet zeker nog wat bij.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws