Jumbo-Visma verklaart komst Pfingsten: 'Mede op voordracht van Groenewegen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jumbo-Visma verklaart komst Pfingsten: 'Mede op voordracht van Groenewegen'

Jumbo-Visma verklaart komst Pfingsten: 'Mede op voordracht van Groenewegen'

Veel wielervolgers fronsten hun wenkbrauwen toen Jumbo-Visma bekendmaakte dat Christoph Pfingsten het laatste plekje in de ploeg opvulde. De Duitser geniet niet alle bekendheid van de wereld, maar ploegleider Merijn Zeeman is zeer tevreden met zijn nieuwe renner. 'Hij is een ervaren allrounder, een buitenkansje.'

In gesprek met WielerRevue laat Zeeman weten dat ook sprinter Dylan Groenewegen een bescheiden rol had in het aantrekken van Pfingsten. 'Christoph staat er goed op onder zijn collega's. Mede op voordracht van Dylan kwam hij in beeld, die kende hem nog van zijn tijd bij De Rijke. Hij is een loyale hulp die het positioneren beheerst. Dat hij goed Nederlands spreekt, is mooi meegenomen.' Met Pfingsten als aantrekker wist Groenewegen afgelopen week al naar twee ritzeges in Valencia te sprinten.

Pfingsten vulde de 27e en laatste plek op in de selectie van Jumbo-Visma voor 2020, maar eigenlijk wilde de ploeg het seizoen met 26 renners aanvatten. 'Maar we werden door de UCI verplicht om een selectie met minstens 27 renners te hebben', vertelt Zeeman. 'Toen was voor ons snel duidelijk dat we een ervaren allrounder erbij wilden hebben. Iemand die Wout van Aert en Groenewegen bij kan staan, maar ook in de grote rondes kan helpen.' (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws