Jumbo-Visma wil met zelfde achttal ten strijde trekken in Tour de France Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jumbo-Visma wil met zelfde achttal ten strijde trekken in Tour de France

Jumbo-Visma wil met zelfde achttal ten strijde trekken in Tour de France

Bij Jumbo-Visma zijn ze voorzichtig met plannen maken richting de Tour de France. Ploegleider Merijn Zeeman zit na bekendmaking van de nieuwe kalender met veel vragen in zijn hoofd. Één ding staat vast, hij wil met dezelfde acht renners naar de Tour de France.

Voor de rest van de wedstrijden moet hij goed puzzelen welke renner waar wordt opgesteld. 'Het is erg ongewoon wat er op dit moment gebeurt. Zoveel wedstrijden achter elkaar en het overlappen van de grote ronden en de klassiekers.' In die overlapping lijken de grootste issues te liggen voor de ploeg. Dylan Groenewegen zou in de Giro d'Italia worden bijgestaan door Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen, maar die zijn ook goed in de klassiekers. 'Die dingen moeten we goed met onze coaches gaan bespreken', laat Zeeman weten tegenover De Telegraaf.

Met zijn drie kopmannen, Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk, heeft hij wel duidelijke plannen. 'Het is onze intentie om met de ploeg te gaan waarmee we eerder zouden gaan. Daarin is het kijken wat we van koersen gaan rijden in aanloop naar de Tour. Dat is per renner verschillend, maar van Tom Dumoulin weet ik dat hij een koers wil rijden, omdat hij al erg lang geen wedstrijd heeft gereden.' Naast de 'grote drie' zou Jumbo-Visma met Wout van Aert, Laurens De Plus, Robert Gesink, Sepp Kuss en Tony Martin naar de Tour.

'In 2020 moeten we niet zeuren over niveauverschil tussen renners'

Doordat alle renners verschillende mogelijkheden hebben om te trainen kan er in augustus sprake zijn van groot niveauverschil tussen de renners. De één heeft veel binnen getraind, terwijl de ander elke dag op hoogte zijn klimkilometers heeft afgewerkt. Volgens Zeeman maakt dat nu even niet uit. 'Daar moeten we dit jaar niet over zeuren. Als sport mogen we blij zijn als dit allemaal kan doorgaan, dat waarborgt de continuïteit van het wielrennen. Maar belangrijker is dat het met de hele maatschappij goed gaat.' (Foto: Wesley van Bavel/ In de Leiderstrui)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws