Kruijswijk ziet dat Dumoulin vertrouwen mist: 'Hij was helemaal niet zo slecht' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Kruijswijk ziet dat Dumoulin vertrouwen mist: 'Hij was helemaal niet zo slecht'

Kruijswijk ziet dat Dumoulin vertrouwen mist: 'Hij was helemaal niet zo slecht'

Steven Kruijswijk reed zaterdag een ijzersterke etappe met Jumbo-Visma in de Tour de L'Ain. De bergrit werd gekleurd door de Nederlandse formatie, met Kruijswijk in de finale in de aanval en Primoz Roglic als winnaar.

Kruijswijk bolde uiteindelijk als vijfde over de streep, nadat hij in de aanval was geweest. Hij is trots op de prestatie van Jumbo-Visma, dat de koers kleurde. 'Het was ons plan om de boel aan te jagen. We zijn hier om beter te worden en om op elkaar ingespeeld te raken. We hebben gedaan wat we moesten doen in de finale', zo analyseert Kruijswijk bij de NOS.

De Nederlander voert de wind aan als belangrijkste reden dat hij werd teruggepakt. Over een rolverdeling bij Jumbo-Visma wil hij dan ook nog niet spreken. 'We hebben een lange periode getraind en het was een vraagteken hoe we ervoor stonden ten opzichte van de rest. Het hoofddoel blijft de Tour de France, maar het is een goed voorteken dat iedereen op niveau is.'

Kruijswijk: 'Dumoulin is op de goede weg'

Dat Tom Dumoulin al eerder in de koers als knecht werd uitgespeeld, ziet Kruijswijk dan ook niet als voorteken voor straks. 'Voor Tom is het een kwestie van vertrouwen vinden, hoe goed hij is. Hij vertelde ons dat hij zich niet super voelde en dat hij zich wegcijferde voor ons. Hij trok alleen wel de hele boel op gang, dus zo slecht was hij helemaal niet. Dat zal ik hem vandaag nog wel even zeggen. Hij komt van wat verder, maar hij is op de goede weg.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws