Lefevere treurt: 'Toeschouwersstroom Parijs-Roubaix makkelijk te controleren' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Lefevere treurt: 'Toeschouwersstroom Parijs-Roubaix makkelijk te controleren'

Lefevere treurt: 'Toeschouwersstroom Parijs-Roubaix makkelijk te controleren'

Patrick Lefevere was bijzonder blij dat de Tour de France verreden kon worden, ook gezien de financiële impact die die ronde op het peloton heeft. In zijn column in Het Nieuwsblad slikt hij even, nu voor Parijs-Roubaix niet hetzelfde geldt.

Natuurlijk staan er elk jaar drie renners van Deceuninck-Quick-Step bij de tien favorieten voor de wedstrijd, dus dat is één ding. Maar Lefevere vraagt zich ook af of afgelasting zin heeft. 'Ik sta niet buiten de realiteit. 20.000 besmettingen op één dag in Frankrijk, dan is er een probleem. Maar ligt dat werkelijk bij het wielrennen? En werkelijk bij Parijs-Roubaix? Wie ’s ochtends naar de start gaat, weet dat er in Compiègne bij goed weer maximaal 300 man is. En elk jaar dezelfde bovendien. Je kan ze bij wijze van spreken persoonlijk vragen om dit jaar eens niet te komen.'

Conclusie: als je ergens de toeschouwers kan controleren, is het volgens Lefevere bij deze wedstrijd. 'Je sluit het bos af, je sluit Carrefour de l’Arbre af en je bent al een heel eind verder. Overal lees je dat het gevaar op besmetting buiten minimaal is, dat kan het probleem ook al niet zijn. Dat is wat mij frustreert: het is allemaal willekeur, een vertaling van het politieke klimaat.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws