Broers Roodhooft vol vertrouwen: 'Grote kans dat Van der Poel de Ronde wint' De Klassiekers
De Klassiekers

Broers Roodhooft vol vertrouwen: 'Grote kans dat Van der Poel de Ronde wint'

Broers Roodhooft vol vertrouwen: 'Grote kans dat Van der Poel de Ronde wint'

De afgelasting van Parijs-Roubaix is natuurlijk ook voor Mathieu van der Poel en zijn ploeg een aderlating, omdat hij daar een van de topfavorieten zou zijn. Met de Ronde van Vlaanderen nog op de kalender kunnen zij echter nog niet rusten. Met Het Laatste Nieuws spraken ze erover.

De journalist van HLN zit wat te wroeten en wil weten of de resultaten niet tegenvallen. Is het winnen van de Ronde nodig om het seizoen te laten slagen? Christoph Roodhooft denkt van niet. 'Iemand gaat winnen, waarom Van der Poel niet? De kans dat hij wint is groot. Als het niet lukt, kan je niet zeggen dat het seizoen mislukt is. Je kunt niet verwachten dat Mathieu wint in Lombardije of Luik. Hij werd zesde en tiende, daarvoor krijgt hij van ons tien op tien.'

Als hij beter wil gaan klimmen, zoals Wout van Aert, zullen er misschien wat kilo's af moeten. 'Daar zijn wij heel bang voor', aldus Christoph. 'Als je ziet wat dat met Wiggins gedaan heeft. Wiggins heeft dan wel één keer de Tour gewonnen. Maar hij is er op geen enkele manier, mentaal niet en fysiek niet, nog doorgekomen daarna. Het is niet dat die mens daar gelukkig van geworden is.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws