López stelt debuut voor Movistar met een maand uit na coronabesmetting Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

López stelt debuut voor Movistar met een maand uit na coronabesmetting

López stelt debuut voor Movistar met een maand uit na coronabesmetting

Op 12 januari meldde Astana dat Miguel Ángel López positief was getest op het coronavirus en zodoende niet mee kon doen aan het trainingskamp van zijn nieuwe ploeg Movistar, in Almería. Vermoedelijk maakt Superman pas in april zijn debuut voor de Spaanse ploeg.

Teammanager Eusebio Unzué vertelde dat López vorige week pas zijn training heeft hervat en zodoende niet in goede conditie aan de start kan staan van de Ronde van Catalonië (22 maart - 28 maart), wat oorspronkelijk het plan was. Hij zal nu starten in de Tour of the Alps (19 april - 23 april) of de Ronde van Romandië (27 april - 2 mei), zo maakte Spaziociclismo op uit een interview met Unzué, bij Señal Colombia. Zelf twitterde de Colombiaan op 5 februari aan zijn nieuwe avontuur bij de Spaanse ploeg begonnen te zijn.

Toen de 27-jarige López begin januari naar Europa wilde vliegen, testte hij aanvankelijk negatief. Later die dag testte hij alsnog positief, nadat bekend werd dat hij in contact was geweest met iemand buiten het team, die eerder positief had getest. Het is het eerste jaar van de Colombiaan bij de Spaanse ploeg, waar hij onder andere teamgenoot is van Alejandro Valverde. Hij verliet Astana na zes jaar, waar hij vorig jaar onder andere nog een rit in de Tour de France won. Dit jaar lijken de Tour de France en de Vuelta a España zijn hoofddoelen te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws