Masnada pakt zijn tweede rit in Tour of the Alps; Sivakov eindwinnaar Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Masnada pakt zijn tweede rit in Tour of the Alps; Sivakov eindwinnaar

Masnada pakt zijn tweede rit in Tour of the Alps; Sivakov eindwinnaar

Fausto Masnada heeft de slotrit in de Tour of the Alps gewonnen. De Italiaan reed de hele dag voorop en reed weg uit de kopgroep. In de slotfase schudde hij Carlos Quintero af. De Italiaan mocht even proeven van de eindzege, maar dat zat er niet in. Pavel Sivakov is eindwinnaar.

De kopgroep bestond uit achttien renners. Uit de WorldTour waren Andrea Garosio, Dario Cataldo, Nikita Stalnov en Alexis Vuillermoz mee. Vanuit de grote kopgroep ging er na 65 kilometer een negenkoppige kopgroep weg. Cataldo en Stalnov reden weg met Fausto Masnada, Alvaro Cuadros, Carlos Quintero, Mikel Bizkarra, Simone Velasco en Roland Thalmann.

In de Alpen regende het flink, waardoor de afdalingen glad waren. Sky controleerde daarom zoveel mogelijk in het peloton en de kopgroep had een flinke voorsprong van zo'n zeven minuten. Dat betekende dat Masnada, met 3.37 achterstand, lange tijd virtueel leider was. Hij demarreerde met Quintero en verloor aanvankelijk op de slotklim van in totaal twintig kilometer nauwelijks voorsprong, totdat Chris Froome het kopwerk deed.

Op zo'n dertig kilometer van het einde ging Vincenzo Nibali aan en Sivakov volgde goed. De grote mannen haalden ze echter snel weer terug, terwijl Masnada met nog 25 kilometer te gaan zo'n vier minuten over had. Vlak voor de top ging Nibali nog eens en Sivakov ging wederom mee. Ze werden weer gepakt door Tao Geoghegan Heart en Mattia Cattaneo.

In een plateautje in de afdaling kreeg mede-koploper Quintero materiaalpech. Hij kwam een paar kilometer later weer bij Masnada, die langzamerhand zijn virtuele leiding kwijtspeelde. In de groep der favorieten zette Nibali tijdens de afdaling Sivakov andermaal onder druk, maar de Sky-renner bezweek niet.

Het duo Quintero-Masnada ging voor de dagzege, Sivakov voor de eindzege in de laatste rittenkoers van Sky. De strijd om de etappe mondde niet uit in een sprint-a-deux. Masnada demarreerde op anderhalve kilometer van de streep en dat was genoeg om zijn tweede etappe te pakken in de Tour of the Alps. (Foto: screenshot)

Uitslag vijfde etappe Tour of the Alps

1. Fausto Masnada
2. Carlos Quintero +0.07
3. Simone Velasco +1.31
4. Dario Cataldo "
5. Roland Thalmann +1.33
6. Alexis Vuillermoz +2.14
7. Vincenzo Nibali "
8. Mattia Cattaneo
9. Tao Geoghegan Hart
10. Pavel Sivakov

Eindklassement Tour of the Alps

1. Pavel Sivakov
2. Tao Geoghegan Heart +0.27
3. Vincenzo Nibali +0.33
4. Mattia Cattaneo +1.03
5. Fausto Masnada +1.13
6. Rafal Majka +1.46
7. Jan Hirt +2.03
8. Dario Cataldo +2.58
9. Roland Thalmann +3.14
10. Aleksandr Vlasov


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws