Mollema tankt vertrouwen: 'Froome reken ik niet bij favorieten Tour de France' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Mollema tankt vertrouwen: 'Froome reken ik niet bij favorieten Tour de France'

Mollema tankt vertrouwen: 'Froome reken ik niet bij favorieten Tour de France'

Bauke Mollema leek in de tweede etappe van de Tour de l'Ain in een goede uitgangspositie te zitten voor de ritzege, maar kende pech in de slotsprint. 'Mijn schoenplaatje is afgebroken', verklaart hij na afloop bij de NOS.

De Nederlander is erg tevreden met zijn prestatie, al had hij wel gehoopt op een mooier resultaat zonder het incident. 'Ik kwam perfect, maar schoot zo uit mijn pedaal. Ik probeerde er opnieuw in te gaan, maar ik schoot er direct weer uit. Mijn schoen ziet er niet goed uit.' Als mogelijke oorzaak noemt hij dat hij er de laatste tijd misschien wat veel op gelopen heeft. 'Of er kwam misschien heel veel kracht vrij', vertelt de renner van Trek-Segafredo lachend.

Volgens Mollema was het een erg zware koers. Dat komt door het harde kopwerk van Team Jumbo-Visma, maar ook door het 'slopende' weer. In de Franse rittenkoers werden temperaturen tot 35 graden Celsius behaald. 'Ik moest wel diep gaan op de lange klim, maar het was een mooie test.'

Mollema: 'Froome reken ik niet meer bij favorieten Tour de France'

Vooral de namen waarbij Mollema wist aan te haken, stemde hem tevreden. 'Het waren bijna alleen nog maar de Tourfavorieten. Alleen Tom Dumoulin en Geraint Thomas niet.' Meervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome eindigde op meer dan twaalf minuten van de uiteindelijke ritwinnaar, Primoz Roglic. Mollema: 'Froome reken ik eigenlijk niet meer bij de Tourfavorieten. Ik denk niet dat hij op het niveau zit waarop hij die wedstrijd gaat winnen.'

Toch laat Dave Brailsford, ploegbaas van Team INEOS tegenover de NOS-microfoon weten dat Froome zich niet nu al zorgen hoeft te maken voor de rol als één van de kopmannen. De Tour de l'Ain is volgens hem meer een 'springplank': 'Pas later gaan we beslissingen nemen.' (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws