Nederland haalt eerste WK-titel binnen door Duitsland te verslaan op Mixed Relay Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Nederland haalt eerste WK-titel binnen door Duitsland te verslaan op Mixed Relay

Nederland haalt eerste WK-titel binnen door Duitsland te verslaan op Mixed Relay

De Nederlandse ploeg heeft met overmacht de Team Mixed Relay weten te winnen. Zij bleven de Duitse topfavorieten voor met een voorsprong van 22 seconden. De Britten completeerden het podium. Door een lekke band grepen de Italianen daar net naast.

Op het natte parcours konden de eerste landen geen toptijd neerzetten. De Belgen gingen vrij vroeg van start, maar konden geen potten breken. Zij verloren vrij vroeg hun derde man, waardoor de mannen drie kwart van de koers met zijn tweeën moesten verrijden. De drie Britse mannen bleven wel bij elkaar, waardoor de vrouwen met wat voorsprong op hun voorgangers aan het parcours mochten beginnen.

De Belgische vrouwen overkwam hetzelfde als de mannen, waardoor de Britten nog wat verder konden uitlopen. Ondanks dat de twee Britse vrouwen aan de finish een gat tussen zich lieten vallen zetten zij ruim de snelste tijd neer met 39.18. De Sloveense mannen, zonder Primoz Roglic, beten zich stuk op de Britten. Zij verloren 23 seconden, een moeilijke opdracht voor de vrouwen om goed te maken.

Landen bijten zich stuk op Britse tijd

De Zwitsers benaderden wel de Britse tijd, maar omdat ze net te vroeg hun derde man verloren, moesten ook de Zwitserse vrouwen met een achterstand beginnen. Twaalf seconden in dit geval. Voor de Fransen was dit veertien seconden. De Sloveense vrouwen verloren veel, dus de Britten mochten op de hotseat blijven zitten. De Zwitsers kwamen even heel dicht bij, maar door mechanische pech en een bijna-val lukte het ook hun niet. Ook voor Frankrijk en Denemarken was de Britse tijd onhaalbaar.

Daarna was het de beurt aan Italië, Duitsland en Nederland om een poging te doen de tijd te naderen. De Italiaanse mannen waren maar net langzamer dan de Britse, dus was het aan de vrouwen om dat goed te maken. Bij de Duitsers liet Tony Martin na een aantal lange beurten lopen en liet hij het aan zijn collega's. De andere twee kwamen ook niet aan de Britse tijd, en daardoor moesten alleen de Nederlandse mannen nog binnenkomen.

Nederlandse mannen met toptijd

Ondanks een kleine botsing tussen Bauke Mollema en Koen Bouwman kwamen de Nederlanders met een voorsprong van twintig seconden over de streep. De Italiaanse vrouwen maakten veel goed op de Britten, bij het eerste meetpunt hadden zij de achterstand ruim goed gemaakt. Daarna kregen ze wel te maken met mechanische pech voor Elisa Longo Borghini. Ook de Duitse rensters gingen de Britten voorbij.

Bij het tussenpunt hadden de Nederlandse vrouwen de voorsprong alleen maar uitgebouwd. Longo Borghini kwam terug, maar kon niet voorkomen dat de Italianen het net van de Britten verloren. De Duitsers kwamen er wel ruim overheen, maar de tijd die zij neerzetten was niet genoeg om de Nederlandse vrouwen op afstand te houden.

Uitslag WK mixed relay

1. Nederland
2. Duitsland +0.22
3. Groot-Brittanië
4. Italië
5. Frankrijk
6. Zwitserland
7. Slovenië
8. Denemarken
9. België
10. Spanje

(Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws