Roodhooft-broers lovend over drijvende kracht Van der Poel: 'Een uniek stuk' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Roodhooft-broers lovend over drijvende kracht Van der Poel: 'Een uniek stuk'

Roodhooft-broers lovend over drijvende kracht Van der Poel: 'Een uniek stuk'

Broers Philip en Christoph Roodhooft zijn het brein achter de succesvolle Corendon-Circus-ploeg, maar ook Creafin-Fristads, Team 777 en Iko-Crelan vallen onder toezicht van het duo. Speerpunt van het project is vanzelfsprekend Mathieu van der Poel en daar hebben de broers een flink aandeel in.

De Roodhoofts vullen elkaar goed aan op het gebied van training, voeding, sponsoring en begeleiding, wat onder meer Sanne Cant, Tim Merlier en Van der Poel kunnen beamen. Daarom kunnen ze renners met de status van Van der Poel ook binnenboord houden. ‘Ik denk dat wij goed geanticipeerd hebben. We zijn de markt een stapje voorgebleven en hebben Mathieu het gevoel gegeven dat hij door bij ons te blijven de beste keuze maakt’, zegt Christoph tegen Sporza.

En dat betaalt zich uit in succes. Heel veel succes. ‘Hij verraste niet alleen ons, maar de hele wieler- en sportwereld.’ Dat maakte van Van der Poel een speerpunt en drijvende kracht van de ploeg. ‘Niet alles staat of valt met hem. Maar als je een uniek stuk in huis kan halen, een stuk zoals ze dat verkopen bij veilinghuis Sotheby’s… En toevallig zit er zo’n uniek stuk bij ons.’ (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws