Thomas blijft stoeien met gewicht: 'Laatste één, twee kilo het zwaarst' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Thomas blijft stoeien met gewicht: 'Laatste één, twee kilo het zwaarst'

Thomas blijft stoeien met gewicht: 'Laatste één, twee kilo het zwaarst'

Geraint Thomas won in 2018 de Tour de France en in 2019 werd hij tweede. De renner van Team INEOS heeft zich zo de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de meest succesvolle ronderenners uit het peloton, en dat is extra knap als je bedenkt dat het lichaam van Thomas helemaal niet gemaakt is voor de grote rondes.

Thomas vertelt in de Nederlandse Procycling uit februari dat hij ieder jaar weer stoeit met zijn gewicht. 'Het is zwaar omdat ik van nature geen echte klassementsman ben. Jongens als Egan Bernal, Nairo Quintana en zelfs Froomey zijn van zichzelf dunner en lichter. Ik moet een stuk harder werken om op een gewicht te komen en blijven waardoor ik kan meedoen voor het klassement.'

Thomas: 'Laatste één, twee kilo zijn juist het zwaarst'

Dat Thomas snel aankomt, bleek wel in de maanden na zijn Tourzege in 2018. De Welshman liet toen letterlijk de broekriem los en moest vervolgens maandenlang keihard werken om er in de zomer van 2019 weer te staan. 'Ik moet me er echt op focussen, de juiste dingen op de juiste momenten eten. Het gaat zeker niet vanzelf.'

'Zakken naar een kilo of zeventig is vrij makkelijk, die laatste één, twee kilo zijn juist het zwaarst', vervolgt hij. 'Obsessief is wellicht wat te sterk uitgedrukt, maar ik ben me altijd bewust van wat ik doe. Het kost me een hoop moeite om op het vereiste gewicht te komen. Dat is by far het moeilijkste aspect als ik mezelf aan het klaastomen ben om te presteren in etappekoersen.' (foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws