Trentin triomfeert in Glasgow: 'Ik wist dat ik op die twee veldrijders moest letten' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Trentin triomfeert in Glasgow: 'Ik wist dat ik op die twee veldrijders moest letten'

Trentin triomfeert in Glasgow: 'Ik wist dat ik op die twee veldrijders moest letten'

Matteo Trentin was eind vorig jaar een van de beste renners van het peloton. Na zijn overstap bij Mitchelton-Scott kwam het er nog niet uit voor de Italiaan, die onder andere zijn rug brak in Parijs - Roubaix. Hij is dan ook enorm blij met het behalen van de Europese titel, waarvoor hij Mathieu van der Poel en Wout Van Aert klopte.

'Ongelooflijk na alle wat er gebeurd is tijdens de eerste seizoenshelft', vertelde hij in het flashinterview na afloop. 'Ik wist dat het een heel zwaar parcours was, dat hadden de Commomwealth Games al laten zien. De regen kwam daar nog eens bij, dat maakte het niet makkelijker. We zaten als team continu van voren en zaten in elke belangrijke groep met iemand mee. Bij de definitieve slag waren Davide Cimolai en ik erbij en dan hadden we nog Elia Viviani voor als we gegrepen zouden worden.'

Maar dat gebeurde niet, mede door de heel technische omloop in Glasgow. 'Ik sprak aan het begin van de race toevallig al met Van der Poel en we hadden het erover dat het bijna een veldrit leek. Ik wist in de kopgroep dan ook dat ik die twee veldrijders in de gaten moest houden, dat zijn de favorieten waren. Maar ik klop ze hier toch mooi even.'

'Ik ga mij nu richten op de Vuelta en daarvoor rijd ik nog in Hamburg, maar nu wil ik vooral eerst hiervan genieten. Want het is echt een opluchting na het seizoen dat ik tot dusver had', aldus Trentin.

(foto: Mitchelton-Scott)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws