[Update] 'López verruilt Astana na zes jaar voor AG2R Citroën Team' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] 'López verruilt Astana na zes jaar voor AG2R Citroën Team'

[Update] 'López verruilt Astana na zes jaar voor AG2R Citroën Team'

(22 september 2020) Miguel Ángel López won een verschrikkelijk zware etappe in de Tour de France, maar het eindigde niet in een succesverhaal. Het was gelijk zijn laatste Tour voor Astana, vertelt Alexander Vinokourov aan Prosports.kz.

Vinokourov zegt niet dat het om sportieve prestaties gaat. Nee, het is vooral de financiële huishouding die zorgt dat de Colombiaan veld moet ruimen. 'Het budget van het team staat niet toe dat we nog verder blijven samenwerken.' López zal geen moeilijkheden hebben om een nieuw team te vinden, er zijn veel plekken waar hij kopman zou zijn.

Toch is zijn rol voor dit jaar nog niet uitgespeeld. Hij gaat naar de Giro d'Italia als superknecht voor Jakob Fuglsang. Overigens rijdt ook Alexandr Vlasov nog in de Giro-ploeg, dus aan kwaliteit geen gebrek. 'Waarschijnlijk wordt de Giro de laatste race van López voor Astana', aldus Vino.

Update - 23 september 2020 (12.10 uur): 'López naar AG2R'

Miguel Ángel López rijdt per 2021 voor AG2R La Mondiale, of AG2R Citroën Team zoals het gaat heten. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De 26-jarige Colombiaan is bezig aan zijn zesde jaar bij Astana, maar daar zorgt de financiële crisis voor drastische keuzes. Bij AG2R gaat het financieel voor de wind. Bovendien is er met het vertrek van Romain Bardet (Team Sunweb) en Pierre Latour (Total Direct Energie) behoefte aan een sterke klassementsrenner. De deal is nog door geen van alle partijen bevestigd. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws