Van der Poel is 'een eenvoudige jongen': 'Zie Valverde dat niet zo doen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van der Poel is 'een eenvoudige jongen': 'Zie Valverde dat niet zo doen'

Van der Poel is 'een eenvoudige jongen': 'Zie Valverde dat niet zo doen'

Hoewel Mathieu van der Poel op de fiets vaak genoeg in de schijnwerper staat, is er nog veel onbekend over hem als persoon. Reden voor de heren van de podcast De Grote Plaat om daar eens wat dieper op in te gaan met ploegleider van Van der Poel bij Alpecin-Fenix, Michel Cornelisse.

Afgelopen week deed Christoph Roodhooft al een klein boekje open door te vertellen dat Van der Poel 'serieus is tot het leuke gedeelte begint'. Cornelisse bevestigt dat de wereldkampioen veldrijden ook buiten de fiets over een speels karakter beschikt: 'Hij is ook vaak het pispaaltje in de Whatsapp-groep, als hij een keer verloren heeft bijvoorbeeld. Dan wordt hij in de maling genomen, maar de andere keer doet hij zelf net zo hard mee.'

Cornelisse: 'Zie Valverde dat niet direct doen'

Het is een karaktereigenschap die Cornelisse erg waardeert bij zijn pupil: 'Het is een eenvoudige jongen.' Hij haalt een moment aan waarop Van der Poel zelf met de borden komt aanlopen voor het eten van zijn ploeg: 'Het is iets kleins, maar het is wel iets waar ik op let. Ik zie een Valverde dat niet direct zo doen. Die heeft toch nog iets speciaals binnen de ploeg.'

Hoewel de ploegleider denkt dat hij van Van der Poel een nóg betere renner kan maken, voornamelijk op het mentale gebied, verklapt hij dat hij zich in de ploegleidersauto ook wel eens achter de oren krabt bij een aanval van zijn coureur: 'Hij is niet makkelijk te coachen, maar dat doe ik dan ook niet. Ik vind het belangrijk dat renners van zijn generatie fouten durven te maken.'(Foto: ProShots)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws