'Van der Poel rijdt Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo in 2020' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

'Van der Poel rijdt Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo in 2020'

'Van der Poel rijdt Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo in 2020'

Mathieu van der Poel zal in 2020 veel in Italië te zien zijn. Dat weet de doorgaans betrouwbare sportkrant Corriere dello Sport te melden. Volgens het medium gaat de Nederlander meerdere grote voorjaarskoersen rijden over Italiaanse wegen.

Dat Van der Poel in het voorjaar de weg op ging was geen geheim, maar tot op heden was er weinig duidelijk over zijn programma. Tot nu, zo lijkt het. Volgens Corriere dello Sport zal de kersvers Europees kampioen veldrijden Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo rijden.

In 2019 focuste Van der Poel zich, met succes, op de klassiekers in Nederland en België, maar lijkt het in 2020 over een andere boeg te gooien: Italië. Echter zal hij niet volledig buiten de Benelux koersen. Manager Christoph Roodhooft liet eerder weten dat de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix ook grote doelen zijn. Die eerste lijkt zeker, voor Roubaix wacht Van der Poel nog op een wildcard.

Na het klassieke voorjaar spitst Van der Poel zich toe op de Olympische Spelen, en mogelijk rijdt hij ook nog de Vuelta a Espana in Nederland. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws