Van der Poel in 2020: WK veldrijden, voorjaarsklassiekers en Olympische Spelen Veldrijden

Van der Poel in 2020: WK veldrijden, voorjaarsklassiekers en Olympische Spelen

Door Wilbert van der Velde 03 november 2019 | 13:15


De tijden dat Mathieu van der Poel het volledige veldritseizoen afwerkt zijn voorlopig even voorbij. Met het WK veldrijden, de voorjaarsklassiekers en het mountainbiken op de Olympische Spelen is het programma voor het komende jaar al bomvol. De alleskunner heeft dan ook genoten van even helemaal niets doen, zodat hij volledig uitgerust zijn veldritcampagne kan hervatten. In gesprek met de NOS geven Van der Poel en zijn manager Christoph Roodhooft meer duidelijkheid over het belangrijke jaar 2020.

Zijn eerste doel voor 2020 is het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. In aanloop naar het WK zal Van der Poel minder veldritten dan normaal betwisten, met als gevolg dat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer in aanmerking zal komen voor de verschillende klassementen, zoals de Superprestige en de Wereldbeker. Zijn manager Roodhooft zegt daarover: 'De klassementen hebben we al een beetje opgegeven, de DVV-Trofee uitgezonderd. Dat zal de druk er een beetje afnemen bij hem. Want het moet ook leuk blijven. Als het altijd maar moeten, moeten, moeten is, is het ook niet vol te houden.'

Voorjaarsklassiekers

Dat de voorjaarsklassiekers een belangrijk doel zijn voor Van der Poel mag geen verrassing heten, nadat hij eerder dit jaar Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en op heroïsche wijze de Amstel Gold Race won. Komend jaar zal hij zijn overwinning in de 'Amstel' verdedigen, echter twee andere koersen staan hoger op het lijstje: 'De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De week waarin die klassiekers verreden worden is voor veel wegrenners de belangrijkste week in het voorjaar en dat is voor Mathieu niet anders', aldus Roodhooft.

Olympische Spelen / Vuelta

De meeste renners mogen dan één of misschien twee hoofddoelen in een jaar hebben, Van der Poel zou Van der Poel niet zijn als hij er minimaal drie heeft en dan ook nog in drie verschillende disciplines. Na de Amstel verruilt Van der Poel namelijk de racefiets voor de mountainbike om zich binnen drie maanden op en top voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio. De Olympische titel op de mountainbike moet voor Van der Poel het absolute klapstuk van het seizoen worden.

En zelfs daarna is het misschien nog niet afgelopen voor Van der Poel. Eerder werd bekend dat zijn ploeg Corendon-Circus wil starten in de Ronde van Spanje. Een interessant gegeven voor de Nederlandse fans aangezien 'La Vuelta' in Utrecht zal starten. Als van der Poel in Utrecht aan de start zal staan zal het zijn debuut in een grote ronde worden. Van der Poel kennende valt een mogelijke etappezege bij zijn debuut zeker niet uit te sluiten. (Foto: Joren Ooms)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws