Van der Poel schuldbewust: 'Ik ga hier niet van slapen vannacht' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van der Poel schuldbewust: 'Ik ga hier niet van slapen vannacht'

Van der Poel schuldbewust: 'Ik ga hier niet van slapen vannacht'

Mathieu van der Poel maakte samen met Julian Alaphilippe het meeste spektakel tijdens de Brabantse Pijl, maar wachtte in de sprint te lang, waardoor hij de winst aan de wereldkampioen moest laten. ‘Ik ga niet slapen vannacht. Daar ben ik zeker van’, aldus een zeer teleurgestelde Van der Poel in het flashinterview.

‘Ik maak zo’n fout normaal nooit’, gaat Van der Poel verder. ‘Toen Alaphilippe voorbij kwam, wist ik al dat ik te lang had gewacht. Ik zat half te freewheelen tussen de twee, maar dat is mijn eigen domme fout.’ De Nederlander werd verrast door Cosnefroy, die de sprint vroeg aan ging. ‘Ik had niet verwacht dat iemand voor de laatste bocht zou gaan. Ik was van plan wat hij deed, dicht tegen de hekken aan sprinten, want dan moest de rest door de wind komen. Dat het niet lukte, was nog geen probleem, maar ik kan me voor mijn kop slaan om niet aan te gaan op dat moment. Normaal maak ik niet zo’n fout en ik ben echt heel teleurgesteld in mijzelf’, is Van der Poel kritisch.

Hoewel Van der Poel een goede sprinter is, voelde hij zich vooraf niet zeker tegen Alaphilippe en Cosnefroy. ‘Zegezeker voelde ik mij niet. Ik had de sprint hier vorig jaar ook gereden, dus ik wist hoe het moest en had vertrouwen dat ik er dichtbij zou zijn. Maar om het zo te verkloten, kan ik mijzelf niet vergeven.’ (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws