Van Poppel wint in Binche na sterk ploegwerk van LottoNL-Jumbo Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Poppel wint in Binche na sterk ploegwerk van LottoNL-Jumbo

Van Poppel wint in Binche na sterk ploegwerk van LottoNL-Jumbo

Danny van Poppel heeft Binche-Chimay-Binche op zijn naam geschreven. De Nederlander sprong in de laatste kilometer weg op de lastige hellende kasseistrook na een mooie lead-out van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

Met Groenewegen vooraf ingeschat als de grote favoriet, wisten de andere ploegen dat ze de koers hard moesten maken. In het slechte weer duurde het lang voordat er een groep wegreed. Na een lang gevecht maakte het zestal Tom Devriendt, Quentin Jaurégui, Clément Orceau, Dimitri Peyskens, Cedric Raymackers en Lennert Teugels zich los. Ze kregen maximaal slechts zo'n drie minuten van het peloton.

De continue dreiging van de wind en waaiers maakte dat de voorsprong rap terugliep en het peloton flink werd uitgedund. Op de lokale omlopen werden de vluchters al snel ingerekend en ontstond er een open koers met aanvallen van onder andere Timo Roosen. Uiteindelijk reed op 40 kilometer van de streep een groep weg met Pim Ligthart, Robbert de Greef, Yves Lampaert, Arnaud Démare, Zdenek Stybar, Maarten Wynants, Christoph Laporte en Stijn Vandenbergh.

De groep brak echter al snel in twee stukken, waarna onder andere de Roompot-mannen aan de verkeerde kant van de breuk zaten. In het peloton nam LottoNL-Jumbo de taak van achtervolger uiteindelijk op zich, maar het verschil was met nog twintig kilometer te gaan een minuut en twintig seconden. Vandenbergh probeerde het ondertussen solo. De Belg kreeg nooit een grote voorsprong. Tijdens de voorlaatste passage van de finishstreep, op zestien kilometer van de meet was het verschil met het peloton nog een minuut. Vandenbergh werd teruggehaald door zijn eerste achtervolgers waarna de aanvallen bleven komen in de kopgroep.

Met nog vijftien kilometer te gaan stootte Stybar naar de kop van de koers. De Tsjech had als enige nog een ploeggenoot bij de voorste renners in Lampaert en zag zijn Belgische ploeggenoot goed controleren terwijl hij zijn voorsprong van tien naar twintig seconden uitbouwde. In het peloton verhoogde LottoNL-Jumbo het tempo nog eens en kreeg het af en toe eens hulp van Team Roompot. Daardoor was de voorsprong van Stybar op het peloton met nog negen kilometer te gaan zo'n dertig seconden.

Op Stybar na had het peloton op acht kilometer van de finish de vluchters weer bijgehaald. Vanaf dat moment namen Jos van Emden, Amund Grondal Jansen en Wynants het werk op zich. Groenewegen en Van Poppel spaarden zich voor de sprint. Onder de boog voor de laatste kilometer moest Stybar er aan geloven. Op de hellende strook met kasseien deed Groenewegen een uitstekend lead-out. Van Poppel sprong daarna weg en zette alle concurrentie op grote achterstand waarna de Nederlander de tijd nam om te juichen op de streep. (Foto: screenshot VTM)

Uitslag Binche-Chimay-Binche

1. Danny van Poppel
2. Yves Lampaert +0.03
3. Oliver Naesen "
4. Taco van der Hoorn "
5. Andrea Pasqualon "
6. Jean-Pierre Drucker "
7. Jonas Van Genechten "
8. Timothy Dupont +0.07
9. Maxime Monfort "
10. Cees Bol "


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws