Vier tips voor het inrichten van een effectieve indoorfietsruimte Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Vier tips voor het inrichten van een effectieve indoorfietsruimte

Vier tips voor het inrichten van een effectieve indoorfietsruimte

Hoewel we leven om buiten te fietsen met de warme zon op onze rug, vinden we op een bepaald moment in het jaar elk een indoortrainer in de kelder, garage of logeerkamer. In de winter stap je immers liever niet op je wielrenfiets. Je blijft dan liever binnen om toch nog de kilometers te maken op je biketrainer. Wat heb je nu precies nodig voor de meest effectieve en plezierige training? Van een mobiele airco tot aan een goede uitrusting; hieronder staan vier tips om het je makkelijker te maken!

Verzamel je uitrusting
Er zijn een paar belangrijke punten die indoortraining comfortabeler, effectiever en zelfs plezieriger maken. Denk hierbij aan:

  • Stationaire fietstrainer
  • Voorwiel blok. Koop er bij voorkeur een die meerdere wielhoogtes mogelijk maakt.
  • Telefoonboek. Voor sommige trainingen wil je misschien je klimpositie op de fiets simuleren door het voorwiel nog hoger te zetten. 
  • Ventilator. Eén zal werken, twee zijn in principe nog beter. Hiervoor kun je overigens ook kiezen voor een mobiele airco met slang
  • Entertainment-apparaat. Variaties zijn onder andere een tv, videorecorder, dvd-speler, laptop, stereo-installatie, iPod, smartphone.
  • Handdoeken. Een kleine om je gezicht af te vegen, een grotere om druipend zweet op te vangen.

Claim je ruimte
Experts hebben persoonlijk en professioneel als coach gemerkt dat mensen eerder op de fietstrainer stappen als de omgeving uitnodigend en handig is. Dat betekent dat je moet proberen een ruimte te vinden waar je het grootste deel van je indoor trainingsapparatuur in een oogwenk opgesteld en klaar voor gebruik kunt achterlaten. Als je elke keer dat je wilt rijden de trainer, tv en fiets door het hele huis moet slepen, zul je sneller afhaken. Laat dit gewoon in de ruimte staan die je geclaimd hebt, net zoals het product dat je gekocht hebt in de mobiele airco aanbieding.

Stel je entertainment in
De meeste mensen zetten hun biketrainer tegenover een scherm zodat ze trainingsvideo's, televisieprogramma's, sportevenementen of beelden van de Tour de France en andere races kunnen bekijken. Een sleutel tot comfortabel rijden en het simuleren van je rijpositie in de buitenlucht, is door het scherm laag te plaatsen en ten minste 1,80 meter voor je voorwiel. Als je een tv gebruikt, betekent dat vaak dat je hem van een standaard moet halen, zodat je kunt kijken terwijl je je hoofd, nek en schouders in de positie houdt die je normaal buiten gebruikt. Dit is soms gemakkelijker te bereiken met een tablet of laptop dan met een grote tv.

Evalueer de ruimte
Door je achterwiel in de trainer te plaatsen, je voorwiel op het wielblok en een handdoek onder de ruimte ertussen, dek je al de basisbehoeften, maar als je daar stopt, is indoortraining ongeveer net zo opwindend als kijken naar het smelten van sneeuw. Overweeg de ruimte op de meest effectieve en uitnodigende ruimte in te richten. Je wilt wat ruimte voor je om de tv en ventilator te kunnen plaatsen zonder dat je je nooit claustrofobisch voelt. Dit doe je, zelfs in een kleine ruimte, door je achterwiel vrij dicht bij de muur te zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws