Vlasov wint met machtige laatste kilometer Giro dell'Emilia Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Vlasov wint met machtige laatste kilometer Giro dell'Emilia

Vlasov wint met machtige laatste kilometer Giro dell'Emilia

De Giro dell'Emilia is gewonnen door Aleksandr Vlasov. De renner van Astana reed een machtige slotklim en snelde in de laatste kilometer over João Almeida heen en pakte de overwinning. Almeida pakte nog wel de tweede plaats voor Diego Ulissi.

Het tempo lag in het begin van de etappe direct enorm hoog, waardoor er fikse scheuren ontstonden in het peloton. Toen er twijfel ontstond in de groep of er gereden moest worden, profiteerden Danilo Wyss, Giovanni Visconti, Andrea Garosio en Philipp Walsleben van de chaos. Zij ontsnapten uit de groep en grepen al gauw een minuut bijeen. De rest van het peloton hergroepeerde door de hervonden rust.

De vier kregen later gezelschap van nog vier mannen, namelijk Manuel Senni, Felix Dopchie, Oscar Quiroz en Dario Puccioni. Met zijn achten hadden ze de mankracht om de voorsprong verder uit te bouwen. Dat lukte zeer zeker, met nog 130 kilometer te gaan hadden ze zeven minuten verzameld. Ze trokken hard door, want met nog een kleine zeventig kilometer was er eigenlijk niets veranderd.

Peloton jaagt op kopgroep op San Luca

Toen de kopgroep voor het eerst aan de San Luca begon, had het peloton de voorsprong inmiddels wél teruggebracht naar ruim vier minuten, door werk van Astana, BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo. Op het moment dat het nog ruim twee minuten waren, vielen Floris de Tier, Harold Tejada, Giulio Ciccone, João Almeida en Eddie Dunbar aan in een poging de oversteek te maken. Ook de kopgroep spatte uit elkaar, waardoor ploeggenoten Garosio en Visconti met zijn tweeën vooraan bleven rijden.

Walsleben kwam vlak voor de derde van de vijf beklimmingen terug bij de koplopers, terwijl een handvol renners, waaronder Jakob Fuglsang en Vincenzo Nibali, terugkwamen bij de achtervolgers. Die sterke groep reed maar een ruim minuutje achter de drie vooraan.

Almeida haalt het net niet in spannende slotfase

Met nog tien kilometer te gaan, sloot Almeida aan bij Visconti en Garosio. Op 25 seconden volgden Nibali, Fuglsang, Dunbar, Bagioli, Walsleben, Ciccone, Tejada, Vlasov en Ulissi. Al snel loste Almeida de twee Italianen en met nog zes kilometer te gaan verdedigde de Portugees een voorsprong van 40 seconden op de achtervolgende groep.

De zeven achtervolgers werkten echter goed samen en aan de voet van de laatste klim had Almeida nog 30 seconden over. Vlasov leek de grootste bedreiging te worden. Hij snelde op de slotklim in rap tempo naar de Portugees toe en voegde zich met nog 500 meter te gaan bij Almeida. Het was een klassiek geval van erop en erover en met een machtige laatste halve kilometer, sprintte de Rus naar de overwinning. (Foto: Sirotti)

Uitslag Giro dell'Emilia mannen:

1. Aleksandr Vlasov
2. João Almeida + 0.09
3. Diego Ulissi + 0.18
4. Eddie Dunbar + 0.21
5. Andrea Bagioli + 0.24
6. Jakob Fuglsang + 0.29
7. Vincenzo Nibali + 1.32
8. Giulio Ciccone "
9. Giovanni Visconti + 2.41
10. Gianluca Brambilla "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws