Arvid de Kleijn

Dit is de pagina over Arvid de Kleijn. De Nederlander is een van de snelste sprinters van het land en boekt elk jaar een aantal grofoverwinningen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over De Kleijn en houdt tevens zijn biografie bij.

arvid de kleijn

Blessures stellen profdebuut De Kleijn uit

Waar Arvid de Kleijn aanvankelijk dacht dat hij een klimmer was, bleek na de jeugdcategorieën dat hij een sterk wapen in huis heeft: de sprint. Toch kwam dit wapen pas als vierdejaars belofte, in 2016, echt tot uiting. Rijdend voor de Nederlandse continentale formatie van Jo Poels wist de Gelderlander Parijs-Tour U23 te winnen. Het jaar nadien, in dienst van Baby-Dump, volgde meerdere overwinningen, waaronder zijn eerste profzege. In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen versloeg de destijds 23-jarige sprinter onder meer Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij) en Timothy Dupont (Vérandas Willems-Crelan).

Niet veel later begint de ellende voor de coureur uit de Betuwe. Een knieblessure houdt hem in 2018 bijna volledig van de fiets. Hij kan nog enkele koersen aan het eind van het jaar rijden, maar het zou tot 2019 duren voordat De Kleijn weer een volledig seizoen zal draaien. En niet onverdienstelijk: in totaal wint de spurter zesmaal, waaronder de Druivenkoers (UCI 1.1). Zijn prestaties bij Metec-TKH zorgde ervoor dat De Klein vanaf 2020 prof zou worden bij het Deense Riwal.  

De Kleijn beleeft doorbraak bij het Tudor van Cancellara

In dat coronajaar kwam De Kleijn niet tot nieuwe profzeges, wat hem het jaar nadien bij het Amerikaanse Rally wel lukte. Ook in 2022 in dienst van Human Powered Health bewees de sprinter een van de snelste te kunnen zijn. De een meter eenenzeventig lange coureur breekt echt volledig door in 2023, wanneer hij bij het Zwitserse Tudor Pro Cycling de Italiaanse klassieker Milaan-Turijn op zijn naam schrijft. Bij de ploeg van Fabian Cancellara boekt hij ook nog een etappe in de ZLM Tour en de Ronde van Duitsland

Arvid de Kleijn Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties