🎥 Eerste avond van Zesdaagse in Gent ontsierd door keiharde valpartij Steels, einde carrière? Baanwielrennen
Baanwielrennen

🎥 Eerste avond van Zesdaagse in Gent ontsierd door keiharde valpartij Steels, einde carrière?

🎥 Eerste avond van Zesdaagse in Gent ontsierd door keiharde valpartij Steels, einde carrière?

De eerste avond van de Zesdaagse in Gent is dinsdag ontsierd door een harde valpartij bij de Koppelkoers. Stijn Steels was de hardst getroffene. Hij liep meerdere breuken op en moest in tranen per brancard worden afgevoerd. De 33-jarige Belg heeft nog geen ploeg voor 2023...

Steels - in het zwarte tenue - was dinsdag de laatste van vier renners die onderuit ging. Het onheil begon toen er bij een aflossing een voorwiel omzwaaide, waardoor twee ploegmaats over elkaar heen vielen. Midden op de baan viel er nog één over de vallende fietsen, waardoor Steels als nummer vier in de rij kansloos was. Hij vloog hard over de kop.

Meteen na de valpartij was wel duidelijk dat Steels er niet best aan toe was. Hij werd onder applaus in 't Kuipke in Gent weggedragen en kwam niet veel later met een update op Twitter, waarin hij stelde dat zijn rug 'muurvast' zat. Het Nieuwsblad had op woensdagochtend het uiteindelijke verdicht: drie ribben gebroken, twee ruggenwervels gebroken en een gekneusde long. Hij hoeft niet te worden geopereerd.

Steels wil nog niet denken aan stoppen

Is de valpartij een onverwacht einde van de carrière van Steels? De ervaren Belg heeft nog geen ploeg voor 2023 en die zoektocht zal met een zware blessure niet makkelijker worden. 'Ik draai al jaren mee en ben content wat ik heb kunnen doen. Het is niet dat ik gefrustreerd zou zijn als het nu moet stoppen. Het zou jammer zijn als het gedaan is, maar dat is dan maar zo. Dan heb ik wel een mooie tijd gehad', zo relativeert hij bij HLN.

Toch is hij ook strijdvaardig. Toen hij op de grond lag, wilde hij niet accepteren dat dit het laatste zou kunnen zijn geweest. 'Het zag er nochtans goed uit, ik had enkele goede contacten. Ik stond dicht bij een team uit de WorldTour. Maar door de perikelen bij de Franse ploeg B&B Hotels wachten veel teams nu af, omdat er misschien nog veel renners plots gaan vrijkomen. Ik wou dan ook bewijzen tijdens de Gentse Zesdaagse dat ik nog met de fiets kan rijden. Ik had hard getraind en tegen mijn ploegmaat Silvan Dillier gezegd hoe belangrijk deze wedstrijd was', zo citeert Het Nieuwsblad.

Keisse wijdt valpartijen en nervositeit

De Zesdaagse in Gent is een jaarlijks evenement en staat dit jaar in het teken van het definitieve afscheid van Iljo Keisse. Net als Steels nam Keisse al afscheid van Quick Step-Alpha Vinyl, al wil de 33-jarige Steels nog wel door met zijn carrière. Keisse zwaait na het evenement officieel af als prof.

De crash van Steels was dinsdag helaas niet de enige valpartij van de Zesdaagse. Er gingen meerdere renners onderuit, volgens Keisse omdat het 'hypernerveus' was op de baan. 'Hier zijn acht debutanten op een ongelofelijk moeilijke baan. Deze piste is heel technisch, 166 meter. Vorig weekend reden we in Kopenhagen op een piste van 250 meter. Dat is als een autostrade met zes rijvakken tegenover draaien en keren in de Vlaamse Ardennen. Er wordt nerveus gekoerst en dan wordt er sowieso gevallen', zo zegt hij bij Sporza.

Video: Steels valt hard op eerste avond Zesdaagse van Gent


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws