🎥 Evenepoel laat koers lopen om te finishen met stoppende Keisse: 'Kreeg het niet over mijn hart' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Evenepoel laat koers lopen om te finishen met stoppende Keisse: 'Kreeg het niet over mijn hart'

🎥 Evenepoel laat koers lopen om te finishen met stoppende Keisse: 'Kreeg het niet over mijn hart'

De eerste koers dat Remco Evenepoel in de regenboogtrui reed, was voor zijn ploegmaat Iljo Keisse juist zijn laatste koers als wegrenner. Als eerbetoon kwam de kersverse wereldkampioen van Quick-Step-Alpha Vinyl samen met Keisse in Binche-Chimay-Binche over de streep.

De 39-jarige Keisse komt sinds 2010 uit voor de ploeg van Patrick Lefevere. Sindsdien vertolkte hij een gewaardeerde rol als knecht in de klassieke kern van de ploeg. Hij behaalde echter ook zelf succes op de weg. Zo won hij in 2012 een rit in de Ronde van Turkije. Zijn mooiste zege op de weg kwam echter in 2015. Toen hij de sprinters verraste in de slotetappe van de Giro d’Italia. Hoewel Keisse dus een verdienstelijke wegrenner is, staat hij vooral te boek als baanrenner. In het baanwielrennen was hij met name succesvol in het Zesdaagse-circuit. Op 24 november neemt Keisse afscheid van de profsport met de Zesdaagse van Gent.

Hoewel wereldkampioen Evenepoel zich tijdens Binche-Chimay-Binche met het koersverloop mengde en zelfs even in de aanval was met de latere winnaar Christophe Laporte, koos hij er in de finale voor om te wachten op zijn afzwaaiende ploegmaat Keisse. 'Het was genieten vandaag. Ik heb mezelf laten zien en op een moment kreeg ik via de ploegleider te horen dat Iljo gelost was. Toen besloot ik meteen om me terug te laten zakken om de koers samen met hem te eindigen. Ik wilde in schoonheid afsluiten met Iljo. Hij is erg belangrijk geweest. Ik heb veel van hem geleerd en het was een eer om met hem de kamer te delen', aldus Evenepoel in het flashinterview.

Evenepoel: 'Het gaf met kippenvel'

Na afloop deed Evenepoel ook nog kort zijn verhaal bij Sporza over zijn gebaar richting Keisse. 'Het was behoorlijk stil op het einde bij ons. We hebben vooral genoten van het moment. Hij verklaarde me gek dat ik het deed, want ik zat in de koers, maar ik kreeg het niet over mijn hart om hem alleen te laten rijden.' Over zijn eerste koers in de regenboogtrui zegt hij in een persbericht: 'Het was ook mooi om zoveel fans te zien voor, tijdens en na de race. De mensen zijn fantastisch sinds ik terug ben uit Australië en het gaf me kippenvel om ze vandaag in groten getale te zien komen en me zo'n warm en mooi welkom te geven, en daar bedank ik ze voor.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws