Dens en Eefting derde en vierde op WK scratch, goud is voor de Brit William Tidball Baanwielrennen
Baanwielrennen

Dens en Eefting derde en vierde op WK scratch, goud is voor de Brit William Tidball

Dens en Eefting derde en vierde op WK scratch, goud is voor de Brit William Tidball

William Tidball heeft het WK scratch bij de mannen op zijn naam geschreven. De Brit versloeg de Japanner Kazushige Kuboki en de Belg Tuur Dens. De Nederlandse hoop Roy Eefting dichtte in de finalerondes een dreigend gat op de Zwitser Alex Vogel, waardoor hij in de sprint nog voorbij gestoken werd door het drietal.

De koers begon redelijk gesloten, zonder echte aanvallen. Na tien rondes kwam de koers echter op gang. Uittredend wereldkampioen Dylan Bibic sprong mee met een groepje, met daarbij ook favoriet Donavan Grondin. De Nederlander Eefting zag het gevaar van die groep, en besloot dan ook het gat te dichten. Hij is iemand die het van zijn eindsprint moet hebben, maar wilde zijn concurrenten niet zomaar uit het oog verliezen.

Aanvallen in de middenfase worden ingelopen

Met nog 31 rondes te gaan pakte hardrijder Grant Koontz een mooi gaatje. De Amerikaan pakte vlug een kwartronde voorsprong, maar kon die niet verder uitbouwen. Toen het peloton hem weer terugpakte, besloot het Duitse toptalent Tim Torn Teutenberg zijn kans te wagen. De Duitser bouwde al snel zijn voorsprong uit tot bijna een halve ronde, waarna andere hardrijders het gevaar begonnen te herkennen. Ook hij werd daardoor weer ingelopen.

Tobias Aagard Hansen en Artyom Zakharov waren de volgende renners die het peloton probeerden te verrassen. Ondertussen waren er nog maar minder dan twintig ronden te rijden, waardoor de sprinters zich ook enigszins begonnen te sparen voor de finale. Desalniettemin bleef het tempo hoog genoeg om alles weer terug bij elkaar te krijgen.

Eefting gaat toch te vroeg: Tidball wint

In de laatste vijf rondes besloot Alex Vogel flink aan de boom te schudden. Hij reageerde in eerste instantie op de Spanjaard Albert Torres, maar de Zwitser knalde vol over hem heen. Met nog twee rondes te gaan wist Eefting dat hij moest reageren. Hij kwam met volle snelheid aan en reed terug naar het wiel van Vogel. Één probleem: het hele peloton zat aan zijn wiel. Tidball, die de hele wedstrijd heeft kunnen sparen, schoot over Eefting heen en sprintte met rasse schreden naar de wereldtitel. De Japanner Kuboki eindigde als tweede, de Belg Dens als derde. Eefting eindigde op plek vier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws