Nederlandse vrouwen niet op het podium op WK teamsprint: Duitsland pakt goud Baanwielrennen
Baanwielrennen

Nederlandse vrouwen niet op het podium op WK teamsprint: Duitsland pakt goud

Nederlandse vrouwen niet op het podium op WK teamsprint: Duitsland pakt goud

Nederland is vierde geworden op het WK teamsprint. De Nederlandse ploeg moest het in de troostfinale afleggen tegen de sterke Chinese ploeg. In de finale wisten de Duitse vrouwen de Britse vrouwen te verslaan en de wereldtitel te veroveren.

Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx stonden namens Nederland aan de start in de troostfinale. De Nederlandse dames hadden zich niet kunnen plaatsen voor de finale, en moesten het in de strijd voor brons opnemen tegen de Chinese dames.

De Chinezen zijn traditioneel goede starters en dat was in Glasgow niet anders. Na één ronde lagen de Nederlandse vrouwen al vijf tienden van een seconde achter op de Chinese vrouwen. Van der Wouw en Lamberink kwamen gestaag terug bij de ietwat snelheid verminderende Chinezen. Alles lag nog open toen Braspennincx gelanceerd werd. In de laatste ronde had ze een mooi tempo te pakken, maar de Chinese sprintster viel niet stil. Braspennincx kwam daardoor net tekort. De Chinezen pakten de bronzen medaille en Nederland werd vierde.

Duitsland en Groot-Brittannië maken een spektakel van de finale

In de finale stonden de Duitse vrouwen aan de start tegen de Britse vrouwen. Beide ploegen hebben echte sprintkanonnen mee, zoals Emma Hinze en Lea Sophie Friedrich bij de Duitsers, en Emma Finucane en Lauren Bell bij de Britten. Grabosch en Bell openden beiden snel en er kwam niet meteen een gat tussen de ploegen. Hinze (Duitsland) en Capewell (Groot-Brittannië) namen de tweede ronde voor hun rekening, en opnieuw ontliepen beide dames elkaar amper.

Met twee tienden voorsprong lanceerde Hinze haar sprintster Friedrich. Het was aan Friedrich en Finucane om het verschil te maken. Op de streep had Friedricht nog altijd een nipte voorsprong op haar Britse concurrente, met slechts een gat van zeven honderdsten van een seconde. Daarmee reden ze ook het wereldrecord uit de boeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws