Laatste échte krachtsmeting Nederlandse teamsprinters met Aussies loopt in Hongkong volledig de soep in Baanwielrennen
Baanwielrennen

Laatste échte krachtsmeting Nederlandse teamsprinters met Aussies loopt in Hongkong volledig de soep in

Laatste échte krachtsmeting Nederlandse teamsprinters met Aussies loopt in Hongkong volledig de soep in

De Nederlandse teamsprinters, favoriet voor de medailles op de Olympische Spelen van Parijs in 2024, hebben zichzelf geblameerd op de Nations Cup in Hongkong. Dit was de laatste serieuze rest richting Parijs tegen de Australiërs, maar de Nederlanders kwamen de kwalificatie niet door.

Afmaker Harrie Lavreysen moest door een voedselvergiftiging verstek laten gaan voor de kwalificatiewedstrijd in Hongkong, waarna het aan Roy van den Berg, Daan Kool en Jeffrey Hoogland was om zichzelf te kwalificeren voor de kwartfinales. Zij reden echter de negende tijd en mochten zodoende niet door.

Lavreysen rijdt de kwalificatie overigens vaker niet, maar ditmaal lukte het zijn landgenoten niet om zich te kwalificeren. De wedstrijd in Hongkong was de laatste test voor de Nederlanders, die recent nog goud wonnen op het EK, tegen de grote concurrenten uit Australië. De mannen uit Oceanië wisten wel de snelste tijd neer te zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws