Gesink kan starten in Catalonië, sterk Visma | Lease a Bike met onder meer Kuss, Uijtdebroeks en Lemmen Wielrennen
Wielrennen

Gesink kan starten in Catalonië, sterk Visma | Lease a Bike met onder meer Kuss, Uijtdebroeks en Lemmen

Gesink kan starten in Catalonië, sterk Visma | Lease a Bike met onder meer Kuss, Uijtdebroeks en Lemmen

Visma | Lease a Bike heeft de ploeg voor de aankomende Ronde van Catalonië op papier. Kopmannen van dienst in de zware zevendaagse in Spanje zijn Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks, die op die manier leiding geven aan een selectie met daarin ook vier Nederlanders.

Bart Lemmen is na sterke prestaties in de Tour Down Under en UAE Tour toen aan zijn volgende test in Catalonië. 'Naturlijk wist ik dat ik goed voorbereid was, maar dat het sportief gezien zo heeft uitgepakt in de eerste maanden had ik niet durven dromen. Ik heb het gewoon heel erg naar mijn zin bij de ploeg. De werkwijze van het team past perfect bij mij. Daarnaast zijn de randzaken bij Team Visma | Lease a Bike uitstekend geregeld: de kleding is snel, de coaches zijn top en we rijden op de beste fiets die er is', aldus de voormalig militair.

In Catalonië kan Lemmen leren van onder meer Steven Kruijswijk en Robert Gesink, die zijn rentree maakt na een val in Tirreno-Adriatico. 'Dit gaat mijn eerste meerdaagse zijn waar het elke dag volle bak koers is, zonder sprintetappes. Ik wil ontdekken waar ik sta en onze kopmannen zo goed mogelijk helpen in de finales', stelt Lemmen.

Ploegleider Marc Reef duidt de tactiek. 'Hij laat fysiek zien al verder te zijn dan we van tevoren hadden ingeschat, maar dat betekent niet dat hij ineens kopman is. Komende week in Catalonië zal hij in dienst moeten rijden van Sepp en Cian. Wanneer één van onze renners op het podium eindigt kunnen we spreken van een geslaagde week. Cian staat er goed op na een zevende plaats in de Tirenno-Adriatico. Nu komt er opnieuw weer een mooie tussenmeting voor de Giro d’Italia, waar hij één van onze blikvangers zal zijn', aldus de sportief directeur.

Selectie Visma | Lease a Bike Ronde van Catalonië 2024

Sepp Kuss
Cian Uijtdebroeks
Loe van Belle
Robert Gesink
Steven Kruijswijk
Bart Lemmen

Attila Valter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws