Nederlands vrouwenduo stelt teleur op Madison: 'Het is best een groot gat wat we moeten opvullen' Baanwielrennen
Baanwielrennen

Nederlands vrouwenduo stelt teleur op Madison: 'Het is best een groot gat wat we moeten opvullen'

Nederlands vrouwenduo stelt teleur op Madison: 'Het is best een groot gat wat we moeten opvullen'

Maike van der Duin en Marit Raaijmakers vormden op het WK baanwielrennen in Frankrijk het Nederlandse duo op de Madison, ook wel bekend als de koppelkoers. De twee wisten echter weinig potten te breken en moesten genoegen nemen met een zesde plaats. 'Het ging wel in stijgende lijn', stellen de twee na afloop.

'In het begin zaten we er niet helemaal lekker in. De aflossingen verliepen slecht en ook technisch was het niet goed', opent de 21-jarige Van der Duin het interview met de NOS na afloop van de door België gewonnen koppelkoers. 'Toen de koers harder werd gemaakt, ging het beter. Want hoe harder de koers, des te beter het voor ons is. Op dat moment sprokkelden we ook wat punten mee. Het ging dus wel in stijgende lijn.'

Van der Duin wist eerder op het toernooi in Frankrijk al beslag te leggen op twee zilveren medailles. Zowel op het Omnium als op de Scratch bemachtigde de jonge Assense, die te boek staat als 'brutale superster in wording', de tweede plaats. Haar avontuur samen met de twee jaar oudere Raaijmakers liep dus minder goed af. 'Bij de aflossingen misten we elkaar een paar keer. Ik denk dat we technisch best wel veel fouten gemaakt hebben', is Raaijmakers realistisch over de koppelkoers.

'Op het technische gebied moeten we nog heel veel stappen maken'

'Dit is nog enorm veel leren voor ons. We komen na de generatie van Kirsten Wild en Amy Pieters, dus het is best een groot gat wat we moeten opvullen. Ik denk dat we dat kunnen gaan verwezenlijken door ervaring op te doen', vervolgt de Noord-Hollandse Raaijmakers. 'Qua vorm en inhoud zit het wel goed, maar we moeten op het technische gebied nog heel veel stappen maken.'

Toch ziet het duo niet louter dingen die verkeerd gingen. 'Over vandaag kunnen we eigenlijk nog wel tevreden zijn. We hebben dit ook pas één keer gedaan samen. Er zijn heel veel positieve dingen, naast die dingen waar we nog aan de slag mee moeten gaan. Gelukkig is onze nieuwe coach een goede koppelkoers-renner', sluit Van der Duin het interview, refererend aan bondscoach René Wolff, af. Wolff ging eerder deze week nog diep door het stof na een administratieve fout bij het WK Teamsprint. Op dat onderdeel liepen de Nederlandse vrouwen op acht duizendsten het brons mis.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws