Blikra klopt de WorldTour-sprinters in door regen gekenmerkte zesde etappe Tour de Langkawi Wielrennen
Wielrennen

Blikra klopt de WorldTour-sprinters in door regen gekenmerkte zesde etappe Tour de Langkawi

Blikra klopt de WorldTour-sprinters in door regen gekenmerkte zesde etappe Tour de Langkawi

Erlen Blikra heeft de zesde etappe in de Tour de Langkawi gewonnen. In een ultrakorte én ultravroege rit was het peloton al rond 06.00 uur Nederlandse tijd binnen in Alor Setar. Het werd - net als wel vaker deze ronde - een massasprint. De Noor verwees Gleb Syritsa en Rüdiger Selig naar de dichtste ereplaatsen. Topfavorieten voor de ritzege, Sebastian Molano en Max Kanter, finishten respectievelijk als vierde en vijfde. Ivan Sosa behoudt de leiderstrui.

De zesde etappe in de Tour de Langkawi 2022 was een enorm korte rit. Vanuit George Town werd er over 120 kilometer gekoerst in de richting van Alor Setar. In het parcours waren geen noemenswaardige obstakels opgenomen en het totale aantal hoogtemeters was dan ook bijna op twee handen te tellen. Op voorhand leek deze etappe vanzelfsprekend spek naar de bek van de rappe mannen in het peloton.

Vluchters weten massasprint niet te voorkomen, Blikra de snelste

Zes dappere vluchters probeerden roet in het eten te gooien van de sprinters. Tiano Da Silva, Thanakhan Chaiyasombat, Willie Smit, Zhe Yie Kee, Marco Lumanog en Junreck Carcueva vormden de vlucht van de dag. Hun voorsprong kwam echter geen moment boven de drie minuten uit. De voorsprong slonk als sneeuw voor de zon. Alleen Smit, voormalig Afrikaans kampioen (2017), deed nog een poging om alleen weg te blijven. Ook dat bleek tevergeefs. Op circa tien kilometer van de finish werd hij ingerekend door het aanstormende peloton.

Alle viziers konden dus op een sprint in een doorregend Alor Setar worden ingesteld. De WorldTour-teams bereidden zich voorin met diverse lead-out-treintjes voor op een natte en dus ook enigszins gevaarlijke sprint. In deze sprint was het echter Erlend Blikra, uitkomend voor het Noorse ProTour-team Uno-X, die aan het langste eind trok. Hij was met een knappe sprint Syritsa (Astana) en Selig (Lotto-Soudal) te snel af. Blikra wist eerder in de ronde al naar de tweede, vierde en vijfde plaats te sprinten. Voor hem geldt dus dat vier keer scheepsrecht is. Nederlander Alex Molenaar (Burgos-BH) finishte in het sprintgeweld als zesde.

Uitslag etappe 6 Tour de Langkawi 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws