Belgische vrouwen verpesten Frans feestje en pakken goud op Madison na thriller Baanwielrennen
Baanwielrennen

Belgische vrouwen verpesten Frans feestje en pakken goud op Madison na thriller

Belgische vrouwen verpesten Frans feestje en pakken goud op Madison na thriller

De Madison voor vrouwen op het WK baanwielrennen in Frankrijk is na een spannende ontknoping gewonnen door België. Lotte Kopecky en Shari Bossuyt verwezen het Franse duo in de koppelkoers naar de tweede plaats. Het is voor Kopecky de tweede gouden medaille dit WK, nadat ze eerder al de wereldtitel op de Afvalkoers pakte.

Er gebeurde extreem veel in de laatste minuut bij de koppelkoers (Madison) voor vrouwen op het WK baanwielrennen. Het Franse thuispubliek stond direct na de finish te juichen. Dat was door een misrekening echter maar van korte duur. Het Belgische duo, bestaande uit Kopecky en Bossuyt, bleek namelijk de meeste punten bijeen te hebben geraapt. Frankrijk moest dus genoegen nemen met de tweede plaats. De Denen hadden in eerste instantie te weinig punten toegekend gekregen en snoepten ze bij de hertelling van de Fransen af. Denemarken pakte zelf het brons. Nederland (Van der Duin en Raaijmakers) werd zesde.

Kopecky finishte op het WK wegwielrennen eind september als tweede achter een ontketende Annemiek van Vleuten. Na haar overwinning op de Afvalkoers eerder deze week, spoelt zij met deze tweede gouden medaille de zure nasmaak van haar zilveren medaille in Australië enigszins weg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws