Shari Bossuyt stunt met zilver op EK-Puntenkoers, Raaijmakers net naast podium Baanwielrennen
Baanwielrennen

Shari Bossuyt stunt met zilver op EK-Puntenkoers, Raaijmakers net naast podium

Shari Bossuyt stunt met zilver op EK-Puntenkoers, Raaijmakers net naast podium

Shari Bossuyt heeft namens België op het EK Baan knap de zilveren medaille veroverd op het onderdeel Puntenkoers. De 22-jarige sloeg vooral in het tweede deel toe en won de eindsprint. De Nederlandse Marit Raaijmakers viel net naast het podium.

De Puntenkoers werd makkelijk gewonnen door de Noorse Anita Stenberg. Marie Le Net hield als enige nog lang gelijke tred. In de slotfase zat ze echter door haar beste krachten heen en kon ze het Stenberg niet meer lastig maken. De Française won uiteindelijk brons.

Raaijmakers en Bossuyt deden aanvankelijk niet echt mee om de medailles, maar sloegen een belangrijke slag door samen met Stenberg en Le Net een ronde te pakken. Bossuyt en Raaijmakers streden daarna om het podium. De Belgische had een paar punten voordeel. Het kwam aan op de eindsprint, maar daar had Raaijmakers niet meer de benen voor. Bossuyt wel, die nog veel punten pakte en knap het zilver veroverde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws