Superieure Lavreysen voor tweede keer Europees kampioen Sprint Baanwielrennen
Baanwielrennen

Superieure Lavreysen voor tweede keer Europees kampioen Sprint

Superieure Lavreysen voor tweede keer Europees kampioen Sprint

Harrie Lavreysen is voor de tweede keer Europees kampioen op de Sprint geworden. Op de baan van het Zwitserse Grenchen rekende hij in twee manches af met de Pool Mateusz Rudyk. Ryan Helal won namens Frankrijk het brons.

Waar voorafgaand aan het Sprinttoernooi op een duel voor het goud tussen Lavreysen en Jeffrey Hoogland werd gerekend, werd de strijd tussen de twee landgenoten vrijdag al gestreden. Door een matige kwalificatie namen de twee het al in de kwartfinale tegen elkaar op. Ondanks een verrassende tactiek delfde Hoogland in twee heats het onderspit tegen Lavreysen, die zodoende vorderde naar de halve finale.

Daarin trof Lavreysen de Fransman Ryan Helal, die zijn landgenoot en regerend kampioen Sébastien Vigier uitschakelde. In de eerste manche kwam Helal niet verder dan het wiel van Lavreysen, die de volgende manche vanuit het wiel mocht beginnen. Lavreysen koos in de voorlaatste ronde de bovenkant van de baan en liet de nodige ruimte op de Fransman om aan te zetten, waarna hij Helal voor de finish met hoge snelheid passeerde.

Rudyk maakt het Lavreysen enkel in eerste heat lastig

In de finale nam Lavreysen het op tegen Rudyk. De Pool had de tot Israëliër genaturaliseerde Rus Mikhail Yakovlev in twee heats verslagen. Rudyk bleek zeker geen makkelijke opponent voor Lavreysen. De Nederlander moest zich flink inspannen, maar wist de Pool op tijd te passeren voor de finish. In de tweede ronde moest Lavreysen van kop beginnen en dat bleek geen enkel probleem. Rudyk kwam er niet aan te pas, en zodoende kroonde Lavreysen zich voor de tweede keer tot Europees kampioen op de Sprint. Het brons was voor Helal, die Yakovlev in twee manches klopte.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news