Voorbeschouwing X2O Trofee Lille | Van Empel showt haar regenboogtrui, strijd bij de mannen beslist Veldrijden
Veldrijden

Voorbeschouwing X2O Trofee Lille | Van Empel showt haar regenboogtrui, strijd bij de mannen beslist

Voorbeschouwing X2O Trofee Lille | Van Empel showt haar regenboogtrui, strijd bij de mannen beslist

Na een prachtig WK in Hoogerheide dendert het veldritseizoen voort. Decor van komende zondag is het Belgische Lille, waar verder zal worden gestreden om de X2O Trofee. Bij de mannen en vrouwen is het eindklassement nog niet beslist en staat de liefhebber dus een mooie strijd te wachten. In de Leiderstrui blikt vooruit.

Vorig jaar werd de cross in Lille een waar modderfestijn door de vele regenval. Bij de mannen ´én vrouwen was het die dag duidelijk wie de sterkste was. Zowel Toon Aerts als Lucinda Brand kwamen solo over de streep met een voorsprong van ongeveer vijftig seconden. Aerts stelde daarmee de eindzege in het klassement veilig.

Praktische informatie X2O Trofee Lille 2023

In dit artikel:

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars X2O Trofee Lille 

2022 Toon Aerts / Lucinda Brand

2021 Laurens Sweeck / Ceylin del Carmen Alvarado
2020 Wout van Aert / Ceylin del Carmen Alvarado
2019 Mathieu van der Poel / Sanne Cant
2018 Mathieu van der Poel / Sanne Cant
2017 Mathieu van der Poel / Maud Kaptheijns
2016 Niet verreden
2015 Mathieu van der Poel / Sanne Cant
2014 Sven Nys / Sanne Cant
2013 Niels Albert / Marianne Vos

Parcours, weer en tijden X2O Trofee Lille 2023

Voorbeschouwing X2O Trofee Lille | Van Empel showt haar regenboogtrui, strijd bij de mannen beslist

Geen veranderingen in het parcours van de Krawatencross dit jaar. Er zal dus traditioneel veel zand getrotseerd moeten worden langs het welbekende meer in Lille. In totaal ligt er 940 meter aan zandstroken te wachten op de deelnemers. De stroken zijn deels verhard, maar eigen sporen zoeken wordt op sommige plekken ook meer dan aangeraden.

De start wordt gevolgd door 300 meter aan asfalt. Daarna duiken de renners een eerste bosweg op. In totaal staat de renners meer dan 1.740 meter aan bosweggetjes te wachten, afgewisseld met balkjes en een steile brug. Het is niet heel koud geweest de afgelopen tijd, dus het wordt komende zondag interessant om te zien hoe de passages door het bos erbij liggen.

Weer

Het zonnetje is aanstaande zondag meer dan aanwezig in het Belgische Lille. Voor de fans zal het dus fijn vertoeven zijn langs het meer. Met negen graden Celsius en vrijwel geen wind zal het ook niet extreem koud aanvoelen. Mooi crossweer!

Tijden

Start vrouwen: 13.45 uur
Finish vrouwen: 14.35 uur
Start mannen: 15.00 uur
Finish mannen: 16.00 uur

Favorieten mannen X2O Trofee Lille 2023 

Bij de mannen zal de strijd vooral gaan tussen de top drie van het algemeen klassement. Leider in de X2O Trofee is Eli Iserbyt, die vorige week de bronzen plak pakte op het WK. Hij zal zijn voorsprong willen verdedigen op Lars van den Haar. Beide heren vochten vorige week nog een robbertje uit op het WK. Een strijd die Iserbyt dus in zijn voordeel besliste. Van den Haar gaf overigens wel aan de strijd om de X2O Trofee eigenlijk al te hebben opgegeven.

Ook Michael Vanthourenhout mag tot de favorieten worden gerekend. De nummer drie van het klassement won deze week nog de cross in Maldegem en gaat met een goed gevoel richting Lille. Iemand die niet meestrijdt om de eindzege, maar zeker tot de favorieten moet worden gerekend is Laurens Sweeck. De zandspecialist werd in Maldegem nipt tweede achter Vanthourenhout en zint op revanche.

Voorbeschouwing X2O Trofee Lille | Van Empel showt haar regenboogtrui, strijd bij de mannen beslist

Favorieten vrouwen X2O Trofee Lille 2023

De regenboogtrui is aanwezig in Lille en daarmee hebben we de topfavoriet voor de zege al te pakken. Fem van Empel is in topvorm en zal als leider in het algemeen klassement een rugnummer op haar nieuwe trui spelden. De strijd is spannend bij de dames, want het verschil met de altijd vechtende Lucinda Brand is net wat meer dan een minuut.

Daarachter staan de sterk presterende rensters Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema. De eindzege wordt pittig voor hen, maar een dagzege staat zeker hoog in het vaandel. Het zal in elk geval een mooie strijd worden!

Voorbeschouwing X2O Trofee Lille | Van Empel showt haar regenboogtrui, strijd bij de mannen beslist

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws