'Stikkapotte' Jeffrey Hoogland valt woensdagavond doodleuk ook wereldrecord op 200 meter aan Baanwielrennen
Baanwielrennen

'Stikkapotte' Jeffrey Hoogland valt woensdagavond doodleuk ook wereldrecord op 200 meter aan

'Stikkapotte' Jeffrey Hoogland valt woensdagavond doodleuk ook wereldrecord op 200 meter aan

Jeffrey Hoogland heeft op magistrale wijze het wereldrecord op de Kilometer uit de boeken gereden. De 30-jarige Nederlander zette op de piste van Aguascalientes (Mexico) een tijd neer van 55,433 seconden. Het oude record stond op 56,303 seconden.

Het Algemeen Dagblad was met een verslaggever ter plaatse bij het baanspektakel en ving een eerste reactie van Hoogland op. 'Ik weet eigenlijk niet of ik nog leef', puft en lacht Hoogland. 'Ik kan nu nog niet echt genieten, want alles doet pijn. Gelukkig wist ik dat op voorhand al wel.'

Volgens Hoogland komt het besef pas later

'Het besef is er nog niet helemaal. Ik moet eerst even bijkomen', houdt de man uit Nijverdal het liever kort. 'Het was echt vet dat toen ik over de finish kwam, ik direct gejuich hoorde. Ik wist zelf helemaal niet of ik het gehaald had, maar dankzij dat gejuich kon ik wel raden dat het goed nieuws was. Uiteindelijk is het bijna één seconde sneller. Het is echt onwijs vet', aldus een jubelende spierbundel.

Volgens een stikkapotte Hoogland was het moeilijk om na te gaan hoe hij het zou doen op 1.800 meter hoogte. 'Je verwacht wonderen op zo'n hooggelegen baan. Zelfs tijdens de Kilometer zelf dacht ik dat ik ging vliegen. Maar het deed zó veel pijn, niet normaal. En toen moest ik nog twee ronden! Ondanks alles was het dus gewoon kneitershard fietsen. Maar gelukkig is het me gelukt en heb ik het wereldrecord op mijn naam staan!'

Hoogland valt woensdagavond ook WR op 200 meter aan

Omdat Hoogland woensdag de baan nog ter beschikking heeft, heeft hij beslist om ook de 200 meter aan te vallen, zo bevestigt de Nederlandse wielerbond (KNWU). Dat zal om 21.00 uur Nederlandse tijd gebeuren. Het record op die afstand staat op naam van Nicholas Paul. De baanwielrenner uit Trinidad en Tobago legde de 200 meter af in 9,100 seconden.

6 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws