Update III | Twee tieners veroordeeld tot 18 maanden cel voor diefstal baanfietsen Ganna en co Baanwielrennen
Baanwielrennen

Update III | Twee tieners veroordeeld tot 18 maanden cel voor diefstal baanfietsen Ganna en co

Update III | Twee tieners veroordeeld tot 18 maanden cel voor diefstal baanfietsen Ganna en co

(23 oktober 2021) De sfeer in de Italiaanse baanselectie is vrijdag- op zaterdagnacht flink omgeslagen. De Azzurri is bezig aan een ontzettend succesvol WK, maar dieven hebben in de nacht een enorme buit geslagen: er is voor honderdduizenden euro's aan fietsen gestolen, waaronder het bekende gouden exemplaar van Filippo Ganna en co.

In totaal zijn er volgens La Gazzetta dello Sport twintig fietsen meegenomen. Hierbij zitten de vier gouden exemplaren van de ploegenachtervolging-mannen, die per fiets al zo'n dertigduizend euro waard zijn. Enkel het stuur van die geavanceerde fietsen is al meer dan tienduizend euro waard. De baanselectie lijkt voor de rest van het toernooi wel voorzien te zijn van materiaal, aangezien het vooral om fietsen gaat die terug naar Italië moesten.

Volgens Robert Amadio, hoofd van de Italiaanse delegatie, zijn de dieven professioneel te werk gegaan. 'Ze wisten in welk busje ze moeten inbreken', verwijst hij naar de bus die geparkeerd stond op de privé-parking van het hotel van de selectie in Roubaix.

Update - 23 oktober 2021 (20.30 uur): Ganna emotioneel na diefstal

Filippo Ganna heeft met veel emotie gereageerd op de gestolen fietsen bij het Italiaanse baanwielrenteam. De renner van INEOS Grenadiers stelt op Twitter dat het hem niet zoveel scheelt hoe duur de fietsen precies zijn, het gaat hem om de emotionele waarde. 'De fietsen kunnen worden vervangen, maar zullen nooit meer hetzelfde zijn. Het zijn de fietsen waar we de Olympische Spelen en het WK op hebben gewonnen.'

Update II - 29 oktober 2021 (13.15 uur): Fietsen van Italiaanse ploeg terug gevonden

Geweldig nieuws voor Filippo Ganna en consorten: de bij het WK baanwielrennen gestolen fietsen zijn teruggevonden. De bolides werden teruggevonden bij een groep in Roemenië, waarbij twintig arrestaties werden verricht. Dat meldt de Roemeense politie in een persbericht. Het zou gaan om georganiseerde misdaad, waarbij ook illegale drugshandel wordt genoemd.

De 22 fietsen die werden gestolen tijdens het WK in Roubaix worden geschat op zo'n 600.000 euro. Bij een binnenval van de politie werden de fietsen teruggevonden en werd bovendien drugs aangetroffen. Er is gepoogd om enkele van de fietsen te verkopen, maar dit is niet gelukt. Er werden in totaal veertien huiszoekingen verricht in het Roemeense Vrancea. Vier van de twintig arrestanten moeten voor de rechter verschijnen, omdat zij een prominente rol hebben gespeeld bij de criminele activiteiten.

Update III - 13 december 2021 (14.00 uur): Twee verdachten veroordeeld

De eerste twee verdachten van de fietsenroof van de Italiaanse baanploeg hebben hun straf te horen gekregen: de 18-jarige Franko T. en de 19-jarige Valerijo H. uit Italië moeten achttien maanden brommen voor hun aandeel in de roof. Dat heeft de rechtbank in Lille verklaard. Ze zouden onderdeel zijn van een Roemeense bende, het land waar de fietsen van Filippo Ganna en co ook zijn teruggevonden.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws