Wielrenners en wielrensters nog volop in de race om titel Sportman- en vrouw van het jaar Wielrennen
Wielrennen

Wielrenners en wielrensters nog volop in de race om titel Sportman- en vrouw van het jaar

Wielrenners en wielrensters nog volop in de race om titel Sportman- en vrouw van het jaar

Alles wat met wielrennen te maken heeft deed het goed in 2021 en dat is ook terug te zien in de nominaties voor Sportman en Sportvrouw van het jaar. Onder meer Harrie Lavreysen, Niek Kimmann en Annemiek van Vleuten zitten bij de laatste drie genomineerden.

De NOC*NSF maakte zondagavond de laatste drie genomineerden bekend voor deze prijzen, die op 22 december uitgereikt wordt. Kimmann en Lavreysen hebben flinke concurrentie in de persoon van wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen, terwijl Van Vleuten het voor de titel Sportvrouw van het jaar op moet nemen tegen atletiekkoningin Sifan Hassan en shorttrackster Suzanne Schulting

Lavreysen maakt met zijn teamsprint-collega's ook nog kans op de titel Sportploeg van het jaar, terwijl de vertrekkende baanbondscoach Hugo Haak nog kans maakt om Coach van het jaar te worden. Tot slot is para-wielrenner Jetze Plat genomineerd voor Paralymisch sportervan het jaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws