Geen zorgen om Van der Poel: 'Kan op een jaar niet allemaal weg zijn' De Klassiekers

Geen zorgen om Van der Poel: 'Kan op een jaar niet allemaal weg zijn'

Door Jannick van der Hooft 10 augustus 2020 | 14:04


Adrie van der Poel maakt zich nog geen zorgen om de vorm van zijn zoon Mathieu. In gesprek met Sporza blikt de oud-coureur terug op de prestaties van zijn zoon in de afgelopen editie van Milaan-Sanremo.

'Die wedstrijd stond in het teken van verkeerde beslissingen', legt Van der Poel senior uit. Volgens hem verloor Mathieu te veel kracht door bijvoorbeeld als tweede de Poggio op te draaien. 'Misschien een beginnersfout, maar als hij super is, maakt dat niet veel uit. Nu is hij gewoon goed. Om Milaan-Sanremo te winnen moet je super zijn, dat kan niet op 99 procent.'

Dat Van der Poel niet 'super' is, komt volgens zijn vader mogelijk door het wegvallen van de Sibiu Cycling Tour. 'Het is een hele lange break geweest en veel doelen zijn weggevallen. Als hij daar gereden had, had je nu een heel andere Mathieu gezien. Dan had hij wat koersritme opgedaan.' Sprake van paniek is er niet bij Adrie: 'De klik kan er snel komen, want het volgt elkaar zo snel op. Het kan op een jaar tijd niet allemaal weg zijn.'

Van der Poel waarschuwt: 'Moet je heel voorzichtig mee omgaan'

Wel denkt vader Van der Poel dat we soms te veel verwachten van zijn kind, maar ook van anderen: 'Niet alleen van Mathieu. Als ik zie hoe jullie met Evenepoel omgaan, dat is om bang van te worden. Jullie vinden dat normaal, maar wat hij doet is uitzonderlijk. Je moet daar heel voorzichtig mee omgaan, heel voorzichtig.' (Foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Wout paraat
10 Aug 2020 om 15:56

Wat Mathieu vorig jaar heeft gepresteerd,dat kunnen de meeste profs nog niet tijdens hun hele carrière, Mathieu is een diamant voor de sport,die begint te schitteren als zijn koersen er aan komen.

Wout paraat
10 Aug 2020 om 15:53

Wat Mathieu heeft gepresteerd vorig jaar,doen veel profs nog niet in hun hele carrière,het is een diamant voor de sport,die weldra als zijn koersen er aan komen weer zal gaan schitteren.

Reageer


Meer nieuws