Van der Poel voor Luik-Bastenaken-Luik: 'Het wordt een ontdekkingstocht' De Klassiekers

Van der Poel voor Luik-Bastenaken-Luik: 'Het wordt een ontdekkingstocht'

Door Wilbert van der Velde 04 oktober 2020 | 10:58


Mathieu van der Poel doet zondag mee aan Luik-Bastenaken-Luik en dat na zijn imposante solo van zaterdag in de BinckBank Tour. ‘Het wordt net als de Ronde van Lombardije een ontdekkingstocht voor mij’, laat hij aan de NOS weten.

Van der Poel trekt dus de vergelijking met de Ronde van Lombardije, waar hij tiende werd, en verwacht dat Luik net iets te zwaar voor hem zal zijn. Desondanks ziet hij kansen. ‘Het is even kijken hoe de wedstrijd verloopt. Wat ik zei: het is een vreemd seizoen, veel sterke renners rijden nu in de Giro.’ Van der Poel weet alvast welke renners hij in de gaten zal moeten houden. ‘Ik heb nog niet de hele deelnemerslijst bestudeerd, maar als Alaphilippe en Hirschi rijden, zijn zij enkelen van de favorieten.’

Hoewel Van der Poel dus een onverwacht uitstapje maakt naar de Ardennenklassieker, blijft het vizier vooral gericht op de kasseienklassiekers, die volgende week zondag beginnen met Gent-Wevelgem. ‘Luik ligt mij niet echt. Klassiekers als de Ronde van Vlaanderen liggen me beter. De beklimmingen zijn hier vooral steil en zwaar. Als de echte klimmers aangaan, zal het misschien wat moeilijk voor me worden, maar we kijken wel hoe de wedstrijd verloopt. Achteraf weet ik pas of het me ligt of niet’, besluit Van der Poel. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws