Roglic bedankt Dumoulin en geeft knipoog: 'Eindelijk wat gewonnen' De Klassiekers

Roglic bedankt Dumoulin en geeft knipoog: 'Eindelijk wat gewonnen'

Door Tom van der Salm 04 oktober 2020 | 17:10


Primoz Roglic heeft na een bloedstollende finale zijn eerste monument gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma klopte Julian Alaphilippe, die later werd teruggezet naar de vijfde plek, letterlijk in de laatste nanometers. 'Dit geeft een ongelofelijk gevoel', jubelde de winnaar na afloop.

Roglic zag de handen van Alaphilippe al in de lucht gaan, maar kon er ternauwernood nog langskomen. 'Dit is geweldig. Ik kon er net langskomen in de laatste meter. Ik ben heel blij en trots, dit is wat je wil na drie maanden van huis zijn.' Er kon zelfs een grapje vanaf bij de normaal zo stoïcijnse Roglic. 'Eindelijk heb ik wat gewonnen', zo verwijst hij naar de deceptie in de slottijdrit van de Tour.

Roglic bedankt Dumoulin: 'Hij was heel goed'

Tom Dumoulin effende het pad voor zijn kopman op de Roche-aux-Facons en Roglic had alleen maar lovende woorden voor het werk van zijn luxe-knecht. 'Tom was heel goed, ik wil hem bedanken. Net zoals alle andere renners van Jumbo-Visma vandaag, ik heb geen meter in de wind gereden', aldus de gelukkige Roglic in het flashinterview. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws