D'Hoore pakt vrouweneditie Gent-Wevelgem na zinderende slotfase De Klassiekers
De Klassiekers

D'Hoore pakt vrouweneditie Gent-Wevelgem na zinderende slotfase

D'Hoore pakt vrouweneditie Gent-Wevelgem na zinderende slotfase

Jolien D'Hoore heeft de vrouweneditie van Gent-Wevelgem gewonnen. De Belgische bleek in een spannende slotfase over de beste benen te beschikken van een elftal rensters. Lotte Kopecky maakte het Belgische feestje compleet door tweede te worden.

Waar de wedstrijd voor de vrouwen meestal voor de mannen is, was het bij Gent-Wevelgem anders. Om 13.45 klonk daar het startschot voor iets meer dan 140 kilometer koers. Aan de start waren er wederom rensters die niet mee konden doen vanwege het coronavirus. Kirsten Wild en Maria Bastianelli testte positief en moesten verstek laten gaan.

Op het begin probeerde een groepje van vier weg te rijden met de Nederlandse Rozemarijn Ammerlaan, maar zij werden vlug teruggegrepen. Daarna wist een kopgroep van zes langer weg te blijven met Ann-Sophie Duyck, Lucy van der Haar, Shannon Malseed, Cathalijne Hoolwerf, Leigh Ann Ganzar en Sara Poidevin. Uiteindelijk wisten ook zij niet weg te komen door toedoen van het hoge tempo van Trek-Segafredo.

Val Longo Borghini, aanval Longo Borghini

Het peloton bleef compleet en zag op vijftig kilometer van de finish topfavoriete Elisa Longo Borghini ten val komen. De Italiaanse wist even later weer aan te sluiten bij de groep en leek dus gewoon mee te kunnen doen in de finale. Haar ploeg Trek-Segafredo voerde het tempo richting de beslissende heuvelzone alvast strak op.

Op de Kemmelberg zagen we Longo Borghini gewoon van voren, de Italiaanse voerde zelfs de forcing. Door een crash van Liane Lippert in de afdaling ontstonden er scheurtjes, vooraan bleven zes rensters over. Dit waren Longo Borghini, Lisa Brennauer, Amy Pieters, Jolien D'Hoore, Sarah Roy en Demi Vollering. Later sloten er nog wat rensters aan, waardoor er een kopgroep van elf ontstond. Sunweb pakte de verantwoordelijkheid voor de gevallen Lippert in het peloton.

Van Dijk sterk voorin, peloton nadert

Ellen van Dijk zat bij de vrouwen die waren aangesloten en dat betekende slecht nieuws voor het peloton. De oersterke Nederlandse stoomde werkelijk waar op kop van het elftal voorin, bestaande uit Pieters, Van Dijk, Vollering, Brennauer, Roy, Lizzie Deignan, Longo Borghini, D'Hoore, Lotte Kopecky, Marta Cavalli en Lauren Stephens.

De klad kwam er echter voorin, wat ervoor zorgde dat het peloton plots weer kans leek te maken. De voorgift stokte met nog tien kilometer te gaan op zo'n twintig seconden, wat betekende dat de koers nog alle kanten uit kon vallen. Op vier kilometer van de meet had Demi Vollering er genoeg van, terwijl het peloton ze last minute alsnog in de nek hijgde.

Ook Van Dijk probeerde het, net als ploeggenote Longo Borghini. Even later nam Amy Pieters een kleine voorgift, en weer reageerde Longo Borghini. Maar, het werd een sprint. Pieters ging als eerste aan, maar werd gecounterd door Kopecky. Die andere Belgische, D'Hoore kon langszij komen en drukte haar wiel ruim eerder over de meet. Een 1-2 voor België dus. (foto: Sirotti)

Uitslag Gent-Wevelgem 2020 vrouwen

1. Jolien D'Hoore
2. Lotte Kopecky ''
3. Lisa Brennauer
4. Sarah Roy
5. Marta Cavalli
6. Lauren Stephens
7. Demi Vollering
8. Elizabeth Deignan
9. Amy Pieters
10. Elisa Longo Borghini

Lees hier ons liveblog terug!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws