Driedaagse Brugge-De Panne | Nummers twee en drie Declercq en Merlier over helse dag De Klassiekers
De Klassiekers

Driedaagse Brugge-De Panne | Nummers twee en drie Declercq en Merlier over helse dag

Driedaagse Brugge-De Panne | Nummers twee en drie Declercq en Merlier over helse dag

De dollemansrit die de Driedaagse Brugge-De Panne van 2020 mag heten is ten einde gekomen en gewonnen door Yves Lampaert. Jan de Wind zorgde voor een spectaculaire koers, waar ongetwijfeld genoeg over na te praten valt. In de Leiderstrui verzamelt de reacties.

We hebben een losse reactie van:
- Yves Lampaert

Nummer twee Tim Declercq was in zijn nopjes met de overwinning van Lampaert. 'Dat we de koers winnen is het mooiste van alles, zeker omdat Yves een van mijn beste maten is. Hij was de ideale man om voorop te zitten', zegt Declercq na afloop in gesprek met Sporza.

Declercq had al snel in de gaten dat het een lastige dag zou worden. 'Met de wind wist ik dat het zo episch zou worden. Ik ben niet goed in positioneren in de wind, waardoor ik vaak maar net mee zat. Maar de hele dag zo hard rijden ligt me wel goed', aldus de trouwe knecht. 'Het was kop naar beneden en rammen. Uiteindelijk konden we ons overwicht uitspelen.’

Merlier wist niks van val Van der Poel

Alpecin-Fenix raakte kopman Mathieu van der Poel kwijt door een ongelukkige val, terwijl het op dat moment met drie renners in de voorste groep zat. 'Ik wist niks van de val van Mathieu', zegt nummer drie Tim Merlier na de wedstrijd. 'Misschien hadden ze hem op de kant gezet ofzo, was mijn gedachte. Ik hoorde het pas na de finish.'

Merlier spreekt van een lastige dag in het flashinterview. 'Ik had graag gewonnen, maar tegen vier van die blauwe mannen van Deceuninck-Quick-Step ging dat niet. Het was de hele dag à-bloc', aldus de rappe man, die snel weer het veld in wil. 'Het veldrijden ligt me nauw aan het hart. Ik ga eerst even rusten en dan kijken wanneer ik weer aan de cross begin.' (foto: Sirotti)

Driedaagse Brugge-De Panne in beeld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws